”Cartografierea unei relații” expoziție a artistului plastic Ana Iancu la Galeria Națională de Artă ”Forma” din Deva

Home Cultură ”Cartografierea unei relații” expoziție a artistului plastic Ana Iancu la Galeria Națională de Artă ”Forma” din Deva
”Cartografierea unei relații” expoziție a artistului plastic Ana Iancu la Galeria Națională de Artă ”Forma” din Deva

”Cartografierea unei relații”, este titlul generic sub care se va desfășura prima expoziție de acest an de la Galeria Națională de Artă ”Forma” din municipiul Deva. Expoziția aparține artistei Ana Iancu și va avea vernisajul luni, 16 ianuarie 2023, de la ora 17.00, la Galeria Națională de Artă „FORMA” din Deva.

Ana Iancu este artist vizual si profesor titular in cadrul Liceului de Arte ”Sigismund Toduță” din Deva, specializarea Ceramica și este membru al UAP.

”Întregul existenței, fragmentat și disperat, are ca numitor comun banalitatea, derizoriul, lipsa de însemnătate și semnificație. În acest context, redescoperirea și orientarea personală spre un model, un proces ”primar” de structurare devine oarecum necesar. Cartograma, harta ca imagine grafică și, nu în ultimul rând, obiect, se transformă într-un mijloc intrinsec de căutare, descifrare, simțire și orientare către sine, prin reducția realului – filtrarea acestuia. (…) Pornind de la elemente particulare, am extras pur și simplu întâmplător, o formă-obiect din acest peisaj și i-am acordat timp (nu secunde), să existe, să fie orice. De fapt, mi-am acordat timp să fiu – curioasă, enervată, extaziată, chinuită, mirată, surprinsă de obiectele prezente în apropierea imediată. Când atenția pe care o dai unui fapt este filtrată de timp, realitatea personală se schimbă și interferează cu acesta, observi lumea înconjurătoare prin permanența unui refren pe care-l pliezi în mod inconștient pretutindeni”, spune artistul Ana Iancu despre noua sa expoziție.

Evenimentul cultural este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, DGAMPT și UAP, filiala Deva.