Probleme cauzate de ploile și viscolul din ultimele zile în județul Hunedoara

Home Stiri la zi Probleme cauzate de ploile și viscolul din ultimele zile în județul Hunedoara
Probleme cauzate de ploile și viscolul din ultimele zile în județul Hunedoara

Potrivit unor informații prezentate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Huneodara, în ultimele zile, pe fondul ploilor și viscolului, pe raza județului Hunedoara au apărut o serie de probleme care au necesitat intervenția pompierilor militari, în mai multe localități, după cum urmează:

– în localitatea Lupeni a fost inundată o curte ca urmare a refulării unei canalizări.

– în municipiul Petroșani au fost afectate 6 curți și 2 pivnițe situate pe străzile Dacia și Aradului.

– în localitatea Cimpa a fost afectată o curte cu posibilități de inundare a unui grajd de animale.

– în localitatea Aninoasa au fost inundate 2 curți și o locuință, situate pe strada Libertății.

– totodată pompierii au intervenit pentru segmentarea și degajarea de pe carosabil a unui arbore căzut pe drumul județean care face legătura localitatea Lupeni și stațiunea montană Straja.

La aceste intervenții, au participat 25 de pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Lupeni și ai Detașamentului Petroșani, alături de SVSU Petrila care au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

În cursul zilei de joi, 19 ianuarie, în contextul avertizării hidrologice de Cod Portocaliu valabil pentru bazinele hidrografice Crisul Alb și Jiu, inspectorul șef al ISU Hunedoara, lt.col. Alin Nasta, s-a deplasat împreună cu prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, în comunele Baia de Criș și Vața de Jos, pentru o acțiune de recunoaștere și informare în teren, în zonele recent afectate de fenomenele hidrologice care au cauzat inundații pe aproximativ 130 de hectare de teren arabil. Din fericire, gospodăriile localnicilor nu au fost afectate. La acțiunea de recunoaștere în teren au participat și reprezentanți ai Administrației Bazinale de Ape Crișuri și ai autorităților locale din cele două comune.

Județul Hunedoara se află sub avertizare hidrologică COD PORTOCALIU până în seara zilei de 20 ianuarie 2023. Echipajele de intervenție ale ISU Hunedoara continuã monitorizarea situatiei hidrologice si sunt pregătite să intervină în orice moment dacă situația o va impune.