Premiile Exclusiv 2023 / Adrian Ahrițculesei – Omul Anului în Valea Jiului

Home Stiri la zi Premiile Exclusiv 2023 / Adrian Ahrițculesei – Omul Anului în Valea Jiului
Premiile Exclusiv 2023 / Adrian Ahrițculesei – Omul Anului în Valea Jiului

Cu toate că, pentru noi, cei de la Grupul editorial Exclusiv, lucrurile erau deja cât se poate de clare încă de la finalul anului 2022, cu privire la identitatea celui căruia îi vom acorda cel de-al XXIII-lea titlu de ”Om al anului în Valea Jiului”, am amânat pentru câteva săptămâni anunțul oficial, pentru a avea și confirmarea oficială a faptului că alegerea noastră este una pe deplin justificată.

Am primit această confirmare pe 18 ianuarie atunci când team-ul temerarului sportiv petroșenean ADRIAN AHRIȚCULESEI ne-a anunțat că acesta a ajuns pe Muntele Sidley din Antarctica, la 4285 de metri altitudine, acest punct consfințind succesul ambițiosului proiect demarat în urmă cu câțiva ani de Adrian Ahrițculesei, de a merge pe urmele alpinistei Crina Coco Popescu (care a inaugurat circuitul Celor 7 cei mai înalți vulcani de pe tot atâtea continente ale lumii) și de a a-și înscrie numele pe lista scurtă a celor 24 de alpiniști ai lumii care au reușit acest lucru, devenind în același timp, primul bărbat român care închide cu succes circuitul ”Seven Summit Vulcanoes”.

În urmă cu 4 ani, atunci când Adrian Ahrițculesei avea să pornească în prima sa expediție din acest circuit, împreună cu managerul și prietenul său Ștefan Adrian Jurca, ziarul ”Exclusiv” a fost primul și, la vremea aceea, singurul din România care a scris despre ascensiunea și cucerirea, de către aceștia, a celui mai înalt vulcan al Europei, Muntele Elbrus (5642 m). Ce-i drept, la vremea respectivă, nici aceștia nu luaseră în calcul ambiția de a extinde pasiunea  pentru expedițiile montane și integrarea acesteia în circuitul Seven Summit Volcaneos. Aceasta a venit pe parcurs, după ce Adrian Ahrițculesei a reușit să urce, rând pe rând, pe Ojos de Salado (cel mai înalt vulcan din America de Sud – 6893 m), Pico de Orizaba (cel mai înalt vulcan din Amercia de Nord – 5636 m), Mount Giluwe (cel mai înalt vulcan din Australia și Oceania – 4367 m), Kilimanjaro (cel mai înalt vulcan din Africa – 5895 m), Damavand (cel mai înalt vulcan din Asia – 5610 m) și Mount Sidley (cel mai înalt vulcan din Antarctica – 4285 m) iar, odată cu fiecare nou vârf cucerit, a crescut și interesul media pentru acest proiect și, odată cu aceasta, s-a construit și drumul lui Adrian Ahrițculesei spre recunoașterea firească a meritului acestuia, incontestabil, de a deveni OMUL ANULUI 2023 în Valea Jiului.

Împreună cu această uluitoare performanță dar și privind dincolo de aceasta, Adrian Ahrițculesei corespunde perfect profilului pentru care Grupul editorial ”Exclusiv” a instituit a acest premiu simbolic. Prin desemnarea ”Premiilor Exclusiv”, în general și a ”Omului Anului” în special, încercăm să aducem în fața opiniei publice din Valea Jiului modele unor oameni care, prin activitatea lor prin pasiunea lor, prin talentul lor, prin munca lor, sunt tot atâtea modele pentru noi, toți ceilalți. Sunt oameni care prin ceea ce sunt dar, mai ales, prin ceea ce fac, reușesc să ne impresioneze, să culeagă aprecieri și admirație, devenind puncte de reper moral și profesional pentru comunitatea noastră.

Adrian Ahrițculesei – Omul anului 2023 în Valea Jiului este, în mod evident și categoric, un astfel de personaj. Născut și crescut în Petroșani, Adrian are la 38 de ani, vârstă până la care a reușit să finalizeze cu succes Facultatea de Educație Fizică și Sport, să întemeieze o frumoasă familie și având doi copii minunați. Simpatic, modest și deosebit de politicos, Adrian Ahrițculesei era cunoscut și până acum în comunitate ca fiind unul dintre optometriștii firmei ”Optimed” din Petroșani, o afacere de succes a familiei. În egală măsură, pasionații sporturilor montane și iubitorii de drumeții și-au intersectat de nenumărate ori pașii cu Adrian, pe cărările Parângului, Retezatului, Vîlcanului, Făgărașului sau Bucegilor. Odată cu proiectul ”Seven Summit Vulcanoes”, Adrian Ahrițcilesei a devenit un om cunoscut la nivelul întregii țări, un ”răsfățat” al presei locale, regionale și naționale, unde aparițiile sale au stat întotdeauna sub semnul calităților care-l definesc.

De pe acum, odată ce numele său a fost trecut la loc de cinste în rândul puținilor oameni de pe Planetă care au reușit performanța de a cuceri cei 7 cei mai înalți vulcani de pe 7 continente, Adrian Ahrițculesei a devenit un model pentru milioane de români, iar pentru noi, concitadinii și amicii lui din Valea Jiului, a devenit eroul nostru, OMUL ANULUI 2023 în Valea Jiului.