Credit pentru susținerea investițiilor la Primăria Petrila

Home Administrație Credit pentru susținerea investițiilor la Primăria Petrila
Credit pentru susținerea investițiilor la Primăria Petrila

Necesarul bugetului pentru investițiile derulare de administrația publică locală a orașului Petrila în anul 2023 este de peste 70 de milioane de lei, în mare parte fiind vorba despre sume atrase din fonduri europene pentru o serie de proiecte câștigate de Primăria orașului Petrila. În bună parte însă, aceste proiecte presupun și alocarea unei cote de cofinanțare din partea autorităților locale, iar primarul Vasile Jurca spune că banii trebuie obligatoriu asigurați, pentru a nu pierde finanțările nerambursabile europene.

În acest sens, Primăria orașului Petrila intenționează să contracteze o linie de credit în valoare de 20 de milioane de lei, astfel încât să existe o garanție a existenței în cont a sumelor necesare pentru confinanțarea proiectelor de investiții. Aceasta este cu atât mai importantă, în opinia primarului Vasile Jurca, cu cât multe din proiectele de investiții aflate deja în derulare au ca termen de finalziare anul 2023. ”Avem o serie de proiecte mari, cum este spre exemplu Muzeul Satului de la Jieț, care va trebui finalizat până la finele acestui an. Avem apoi modernizarea Parcului Regele Mihai, cu termen de finalizare tot la finele acestui an. Avem de asemenea proiecte care vizează modernizări pe mai multe străzi care au termen de finalizare pentru asfaltare anul 2023. Avem și trei construcția pentru blocuri de locuințe, proiect la care am au început lucrările și eu sper să fie finalizat până în decembrie. Toate aceste proiecte implică și o cofinanțare semnificativă pe care trebuie să o alocăm, iar formula contractării unui împrumut este o soluție care ne permite acest lucru”, a decloarat primarul Vasile Jurca.

Acesta apreciază în același timp că rambursarea creditului nu va fi un demers foarte ușor, însă este optimist că, făcând unele economii la alte capitole bugetare, se va reuși fără probleme acest lucru. Mai ales că Primăria Petrila are deja experiența contractării unui împrumut de 10 milioane de lei, în 2017, împrumut care a fost deja rambursat în totalitate, ultimele rate fiind achitate anul precedent.