Lucrări finalizate pe lotul 3 al Culoarului Trafic Mureș Nord

Home Administrație Lucrări finalizate pe lotul 3 al Culoarului Trafic Mureș Nord
Lucrări finalizate pe lotul 3 al Culoarului Trafic Mureș Nord

Un nou lot din proiectul derulat de Consiliul județean Hunedoara pentru modernizarea infrastructurii rutiere de pe Culoarul de Trafic Mureș Nord a fost finalizat, în aceste zile, iar joi, 26 ianuarie 2023, lucrările au fost recepționate.

Este vorba despre sectorul DJ 705: DN 7 – Geoagiu – Balșa – Almașu Mic de Munte – limită județ Alba, tronsonul DN 7 – Geoagiu – intersecția cu DJ 705H km 0+000 – 8+905 și DJ 705H: DJ 705 (km 8+905) – Geoagiu Băi, tronsonul intersecție DJ 705 – Geoagiu Băi (sens giratoriu) km 0+000 – 2+392. Pe acest traseu au fost realizate lucrări de modernizare pe 11,5 km aferenți lotului 3 din cadrul proiectului amplu de modernizare a infrastructurii rutiere pe Culoarul Trafic Mureș Nord.

Lucrările care au vizat modernizarea infrastructurii rutiere din zona Geoagiu, printr-un proiect finanțat din fonduri europene, au fost finalizate cu 3 luni mai devreme decât era prevăzut în contract.

„Astăzi inaugurăm unul dintre cele trei tronsoane are Culoarului Trafic Mureș Nord, realizat din fonduri europene. Este o mândrie pentru noi că am putut să realizăm acest proiect, este o mândrie și pentru constructor că a terminat cu foarte mult timp înainte de termen și îi felicit pentru acest lucru. Cârcotașii spuneau că nu vom face acest drum, acum trebuie să-și înghită limba. Mulțumesc conducerii ADR Vest și specialiștilor din această instituție care ne-au sprijinit. Tot ceea ce facem este pentru cetățeni și pentru cei care vor veni să viziteze stațiunea Geoagiu Băi”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Principalele lucrări executate au vizat îmbunătățirea elementelor geometrice și consolidarea structurii rutiere prin refacerea și completarea structurii rutiere în zonele cu defecțiuni; realizarea sistemului rutier în soluții tehnice cu 2 straturi noi de mixturi asfaltice, în conformitate cu standardele în vigoare și traficul rutier; amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale doar în limita cadastrală a drumului județean proiectat; amenajarea de podețe la drumuri laterale unde nu este asigurată continuitatea scurgerii apelor apelor în lungul drumului; refacerea semnalizării rutiere și amenajarea de parapete de siguranță. De asemenea, au fost reabilitate două poduri.

Contractul de execuție a fost semnat la începutul lunii iunie 2021 între Consiliul Județean Hunedoara și asocierea formată din SC PROACTIV SRL – lider și SC OPR ASFALT SRL și OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A si SC METALPROD WEST SRL, valoarea lucrărilor la recepție fiind de 40,5 milioane lei fără TVA.

Primarul orașului Geoagiu apreciază, la rândul său, finalizarea cu succes a acestui important proiect. „Mulțumesc domnului președinte Laurențiu Nistor pentru că, împreună cu echipa de la Consiliul Județean Hunedoara, a onorat această promisiune care vine în sprijinul cetățenilor orașului Geoagiu și al turiștilor care ne vizitează în special în sezonul estival”, a declarat Vasile Cărăguț, primarul orașului Geoagiu.

Reamintim că obiectivul principal al proiectului de pe Culoarul de Trafic Mureș Nord îl constituie modernizarea și reabilitarea (pentru îmbunătățirea parametrilor relevanți, creșterea vitezei, siguranței rutiere, portanței etc.) a 70,138 km de drumuri județene care asigură conectivitatea cu rețeaua TEN-T (Autostrada A1 și magistrala CF 200 Curtici-Arad-Simeria).