Adrian Ahrițculesei devine ”Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani

Home Stiri la zi Adrian Ahrițculesei devine ”Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani
Adrian Ahrițculesei devine ”Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani

Performanța sportivă de excepție realizată de petroșeneanul Adrian Ahrițculesei, primul alpinist (bărbat) din România care a reușit să finalizeze cu succes Circuitul celor 7 Vulcani (Seven Summit Vulcanoes) este apreciată la justa valoare și în comunitatea căruia acesta îi aparține.

După ce grupul nostru de presă i-a acordat cel mai important dintre ”Premiile Exclusiv” ale acestui an, declarându-l ”Omul Anului 2023 în Valea Jiului”, primaul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi anunță că va propune Consiliului local al municipiului Petroșani ca temerarului sportiv Adrian Ahrițculesei să-i fie acordat titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Petroșani”.

”Alpinistul Adrian Ahriţculesei este primul bărbat din România care a încheiat cu succes „Circuitul celor 7 vulcani”. O performanță greu de egalat și cu care ne mândrim, mai ales că temerarul sportiv este de la noi din Petroșani. Pentru meritele sale deosebite, pentru că a purtat cu cinste peste hotare numele municipiului Petroșani și pentru tot ce a realizat până acum în activitatea sa am decis să propun Consiliului Local Petroșani acordarea Titlului de ”CETĂȚEAN DE ONOARE” al municipiului Petroșani bravului nostru alpinist Adrian Ahrițculesei. Sincere felicitări!”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Absolvent al Facultăţii de educaţie fizică şi sport din Timişoara, Adrian Ahrițculesei, în vârstă de 38 de ani, a cucerit, în această lună, cel mai înalt vulcan din Antarctica – Mount Sidley (4.285 m), singurul care mai lipsea din palmaresul său pentru a încheia cu succes acest circuit deosebit de dificil, care presupune escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe cele şapte continente. În ultimii doi ani, Adrian Ahriţculesei a reuşit să cucerească vârfurile Damavand (5.609 metri) – Iran, Asia, Mount Giluwe (4.367 m) – Oceania şi Australia, Pico de Orizaba (5.636 m) – America de Nord, Elbrus (5.642 m) – Europa, Ojos del Salado (6.893 m) – America de Sud, Kilimanjaro (5.895 m) – Africa, ultimul fiind Mount Sidley – Antarctica (4.285 m).

În drumul său către realizarea acestui ambițios și curajos proiect, alpinistul Adrian Ahrițculesei a fost susținut financiar exclusiv din fonduri personale și donații particulare, printre cei mai generoși dintre sponsorii care i-au fost alături în acest priiect numărându-se și Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara. Acesta a informat, la rândul său, că are în vedere propunerea unei distincții pentru ”Omul anului 2023 în Valea Jiului”, pe care-l consideră un veritabil ambasador al județul Hunedoara și al României în întreaga lume.