Două Olimpiade școlare naționale vor fi găzduite în 2023 în județul Hunedoara

Home Administrație Două Olimpiade școlare naționale vor fi găzduite în 2023 în județul Hunedoara
Două Olimpiade școlare naționale vor fi găzduite în 2023 în județul Hunedoara

Județul Hunedoara are onoarea de a găzdui și în acest an două olimpiade naționale (la chimie și religie), două etape naționale și cinci etape zonale ale olimpiadelor și concursurilor naționale școlare sportive.

Președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor apreciază că susținerea de care se bucură învățământul, dar și sportul școlar din partea forului administrativ județean, implicarea de care a dat dovadă instituția în ceea ce ține de bunul mers al sistemului educațional, dar și recompensarea elevilor merituoși au făcut ca aceste evenimente să se desfășoare în județul nostru.

Pentru buna desfășurare a olimpiadelor și concursurilor naționale și zonale, consilierii județeni au aprobat asocierea cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și alocarea sumei de 140.000 de lei.

Se estimează că la cele 9 evenimente care se vor desfășura în perioada lunilor februarie – mai, în județ, vor participa peste 1000 de elevi și peste 200 de cadre didactice însoțitoare, precum și membri ai comisiilor de concurs.

Între 31 martie – 07 aprilie 2023, județul Hunedoara va găzdui Olimpiada Națională de Chimie la care și-au anunțat participarea 300 de elevi și circa 100 de profesori, inclusiv membri ai comisiei centrale de concurs. De asemenea, între 18 – 21 aprilie 2023, va avea loc Olimpiada Națională de Religie.

De asemenea, în județul Hunedoara va avea loc Etapa Națională la SANIE din cadrul Campionatului Național Școlar și Olimpiada Națională a Sportului Școlar, etapa națională la VOLEI (băieți/ învățământ gimnazial). Acestora li se adaugă concursuri și olimpiade – faza zonală – la judo, fotbal, volei băieți și fete, baschet.

Totodată, consilierii județeni au aprobat asocierea Județului Hunedoara cu ISJ Hunedoara și alocarea sumei de 60.000 de lei pentru finanțarea și organizarea olimpiadelor și concursurilor școlare județene în anul 2023.