Prefectul județului Hunedoara cere intensificarea proiectelor pentru digitalizarea sistemului educațional

Home Administrație Prefectul județului Hunedoara cere intensificarea proiectelor pentru digitalizarea sistemului educațional
Prefectul județului Hunedoara cere intensificarea proiectelor pentru digitalizarea sistemului educațional

”Tehnologiile secolului 21, precum tabletele inteligente, laptopurile sau calculatoarele, sunt indispensabile realității în care trăim, iar generațiile actuale navighează cu multă ușurință pe acestea, însă, de cele mai multe ori, doar acasă”, apreciază prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Acesta a convocat marți, 7 februarie 2023, o întâlnire cu inspectorii școlari din județul Hunedoara, pentru a discuta despre situația proiectelor de digitalizare, finanțate prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență. Prefectul județului Hunedoara consideră că este esențial ca toate școlile hunedorene să depună proiecte în acest apel. ”Este șansa noastră să tehnologizăm unitățile de învățământ, altfel decât prin intermediul bugetului administrațiilor publice locale. Avem informațiile necesare, ghidurile au fost puse în dezbatere și au fost realizate întâlniri cu directorii școlilor pentru a discuta despre ceea ce se poate concretiza în viitorul apropiat”, a arătat Petru Călin Marian.

Acesta a mai precizat că pentru fiecare zonă din județul Hunedoara au fost atribuiți câte 2 inspectori școlari pentru a monitoriza atent ceea ce se întâmplă cu aceste proiecte. ”Nu tolerez incapacitatea de a depune proiecte pe această linie de finanțare, nu admit să existe un beneficiar eligibil și acesta să nu fi încercat să atragă sumele de bani destinate îmbunătățirii mediului în care învață tinerii noștri. În acest sens, am solicitat ca din două în două săptămâni să fie realizată o raportare asupra stadiului depunerii proiectelor. În calitate de prefect al județului Hunedoara, voi depune toate diligențele necesare pentru a deveni un județ digitalizat”, a declarat prefectul Petru Călin Marian.

În opinia acestuia, la fel de importante sunt și proiectele care vizează renovarea unităților de învățământ, dotarea sălilor de clasă cu mobilier nou, asigurarea unui mediu de dezvoltare armonios pentru tineri. De asemenea, acesta a supus discuției cu inspectorii ISJ Hunedoara și mobilitatea elevilor din zonele rurale. ”Chiar dacă nu sunt adeptul învățământului simultan, în loc ca elevii să parcurgă zilnic, pe un traseu dus-întors, zeci de kilometri pentru a avea acces la educație, înclin totuși spre această opțiune. Este firesc să existe acces la educație chiar în satul în care locuiesc, fără a fi nevoiți să facă naveta”, a declarat Petru Călin Marian.

Discuțiile de la ISJ Hunedoara vin într-un context mai larg al preocupărilor reprezentantului Guvernului în județul Hunedoara pentru sectorul educațional. Prefectul județului Hunedoara avaut zilele acestea și o o întâlnire pe care o cataloghează drept foarte constructivă cu reprezentantele Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara. Prefectul Petru Călin Marian spune că reprezentanții acestui consiliu i-au transmis o serie de puncte de vedere și idei de proiecte pe care își doresc să le realizeze împruenă cu autoritățile responsabile de sectorul educațional hunedorean.