Red Bull Oslea Hike & Ride dă startul celei de-a XII-a ediții, pe 17 februarie 2023

Home Stiri la zi Red Bull Oslea Hike & Ride dă startul celei de-a XII-a ediții, pe 17 februarie 2023
Red Bull Oslea Hike & Ride dă startul celei de-a XII-a ediții, pe 17 februarie 2023

Au mai rămas doar câteva zile până la startul celei de-a XII-a ediții a apreciatului concurs ”Red Bull Oslea Hike & Ride”, singura competiție din România care îmbină urcarea montană cu freeride (coborârea pe schiuri sau snowboard). Iubitorii sporturilor de iarnă sunt pregătiți să înfrunte zăpada și altitudinea spectaculoasă a masivului Oslea și intră în competiție cu bucuria unei experiențe unice, în zilele de 17 și 18 februarie 2023.

Potrivit organizatorilor, ziua de vineri, 17 februarie, este dedicată calificărilor, o probă de coborâre contracronometru, în care concurenții vor lua startul individual. Cei mai rapizi 120 de rideri vor trece mai departe în finală.

Finala va avea loc sâmbătă, 18 februarie, și se va desfășura după regulile tradiționale ale competiției, disponibile aici. Totul începe prin urcarea nemiloasă, contracronometru a versantului pe o distanță de 3,9 km, cu plecare de la cota 1.300 și până la nivelul crestei, la 1.940 metri. Ajunși pe culme, riderii vor trece la partea a doua a competiției: coborârea pe schiuri sau snowboard a Masivului Oslea, fiind punctați în funcție de abilitățile tehnice. Linie, control, fluiditate, tehnică, stil, trick-uri sunt doar câteva dintre elementele de care concurenții trebuie să țină cont pentru a impresiona juriul.

În cei 11 ani de Red Bull Oslea Hike & Ride, competiția s-a transformat, a evoluat, multe limite au fost întrecute, însă distracția a rămas mereu la nivel înalt.

Mai sunt foarte puține locuri disponibile, iar cei care își doresc să facă parte din cea mai tare competiție din această iarnă se pot înscrie aici.

Câteva dintre highlight-urile celor 11 ediții de până acum:

  • proba de hiking a pornit dintr-o nevoie. Nu exista altă metodă de a conduce concurenții pe creastă pentru proba de freeride
  • cea mai scăzută temperatură: -25 grade, în 2019
  • cel mai gros strat de zăpadă înregistrat pe creastă: 2012, 3m și 10cm
  • cel mai puternic vânt înregistrat pe creastă: 2021, 90km/h
  • cel mai bun timp pe urcare: 2014, Horia Colibășanu (primul român care a urcat pe K2), 43m2s
  • cel mai mare punctaj pe coborâre: Kinda Geza (Pro Snowboard M), 228 puncte.

Evenimentul sportiv va fi urmat, în mod tradițional, de un afterparty care va avea loc la Complexul Turistic ”Cheile Buții” și îl va aveaca invitat special pe Macanache.

 Materiale foto realizate de: Tibi Hila.