Fermierii petrileni informați privind finanțările APIA și AFIR în 2023

Home Administrație Fermierii petrileni informați privind finanțările APIA și AFIR în 2023
Fermierii petrileni informați privind finanțările APIA și AFIR în 2023

Sprijinul acordat fermierilor în mod constant de către administrația publică locală a orașului Petrila se manifestă, periodic, și prin organizarea unor sesiuni de informare a acestora cu privire la oportunitățile de finanțare a activităților specifice acestui domeniu de activitate, deosebit de important pentru dezvoltarea economiei locale din Petrila.

O nouă astfel de acțiune de informare a fermierilor, privind subvențiile pentru anul 2023 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și finanțările prin Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a fost avut loc, la începutul acestei săptămâni, la Casa de cultură ”Ladislau Schmidt”, cu prezența reprezentanților celor două autorități, precum și a reprezentanților administrației publice locale din orașul Petrila, care a mediat această întâlnire.

La sesiunea de informare au fost prezenți numeroși fermieri interesați de subvențiile APIA și AFIR disponibile pentru acest an.

„Suntem alături de fermierii noștri și facem intalniri împreună cu cei responsabili de implementarea proiectelor cu finanțări nerambursabile, ori de câte ori apar noutăți în ceea ce privește sprijinul pe care îl pot primi pentru dezvoltarea fermelor pe care le dețin. Ne bucurăm că sunt fermieri interesați și sperăm să devenim o zonă apreciată pentru produsele de calitate”, a declarat Marius Heljiu, viceprimarul orașului Petrila.

Acesta apreciază că în cusrul acestui an vor mai avea loc la Petrila și alte sesiuni de informare pentru fermieri și pentru mediul de afaceri, organizate de Primăria orașului Petrila.