”Alpha Bit” Petroșani, în finala concursului național de robotică

Home Educație ”Alpha Bit” Petroșani, în finala concursului național de robotică
”Alpha Bit” Petroșani, în finala concursului național de robotică

O nouă generație de elevi pasionați de robotică, reuniți în cadrul cercului de robotică Alpha Bit de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani” vor participa la faza naţională a Concursului Național de Robotică BRD First Tech Challenge Romania, ce va avea loc la Bucureşti, în perioada 2-5 martie 2023.

Echipajul, coordonat de mentorii acestui proiect, profesorii coordonatori Daniela Ciontescu, Rolland Szedlacsek și Gabriella Muntean este compus, în anul școlar 2022-2023 din: Alexio Ciobanu – soft, Georgiana Clapon – mecanică, Radu Colan – mecanică, Eric Drescher – mecanică, Reinhard Gaier – 3D, Dana Hoarcă – Cordea – PR, Bogdan Hornea – PR, Diana Antonia Maria Isac – PR, Tudor Ludinașiu – soft, Adelina Nedesca – PR, Victor Stoica – mecanică, Antoniu Szedlacsek – 3D / mecanică și Mihnea Vitejeanu – soft.

În vederea participării la finala Concursului Naționald e Robotică de la București, echipajul AlphaBit beneficiază de sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Petroșani, care va finanța costurile de deplasare și cazare, în timp ce parteneriatul încheiat cu o serie de prestigioase companii private din Valea Jiului, precum S.C. ElectroMax S.R.L, S.C. Zona D S.R.L, S.C. DIACOM PRESTCOM S.R.L, S.C. Euroelectric S.R.L, S.C. FINAPI BIRDGE SOFTWARE S.R.L, S.C. G&M DENI S.R.L și Asociația pentru Educație și Cultură „Eminens”, s-a concretizat în achiziționarea componentelor necesare pentru construirea roboților.

Membrii echipei Alpha Bit i-au prezentat o parte din roboții cu care vor participa la concursul de la București și primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, chiar la Cabinetul primarului din Primăria municipiului Petroșani. ”M-am bucurat să mă întâlnesc astăzi cu acești tineri talentați care au transformat pasiunea într-o adevărată vocație și care mi-au prezentat proiectul cu care se vor prezenta la această importantă competiție. Îi felicit pentru munca depusă, pentru întreaga implicare și, de asemenea, îi felicit pe profesorii coordonatori ai acestor copii de aur. Consiliul Local Petroșani a aprobat într-o ședință de urgență proiectul de hotărâre pe care l-am inițiat referitor la acordarea  prijinului financiar pentru elevii care ne vor reprezenta la Concursul Național de Robotică. Este de datoria noastră, a aleșilor locali, să încurajăm și să sprijinim performanța , iar rezultatele acestor copii valoroși fac cinste municipiului Petroșani și vorbesc despre nivelul înalt de pregătire și calitatea actului educațional al învățământului de la noi din localitate”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Începând cu anul 2019, clubul de robotică AlphaBit de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani a obţinut numeroase premii la Concursul Național de Robotică BRD First Tech Challenge Romania, respectiv: în anul 2019 – premiul I – Control Award, în anul 2020 – premiul I Think Award, în anii 2021 şi 2022- premiul II Connect Award. B 120.

Obiectivele acestui club sunt de a-i atrage pe elevi spre inginerie, dar şi pentru corelarea unor cunoştinţe din programa şcolară de la disciplinele fizică, matematică cu activități practice, cum ar fi realizarea roboţilor. În acest sens, clubul de robotică reprezintă oportunitatea elevilor de a realiza activități practice în şcoală, şi anume de a îmbina cunoştinţele teoretice cu cele practice.