Elevii și studenții pasionați de domeniul IT, invitați să se înscrie la o nouă ediție a concursului național iTEC

Home Educație Elevii și studenții pasionați de domeniul IT, invitați să se înscrie la o nouă ediție a concursului național iTEC
Elevii și studenții pasionați de domeniul IT, invitați să se înscrie la o nouă ediție a concursului național iTEC

Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din Timișoara) organizează cea de-a XVI-a ediție a concursului național iTEC, ce va avea loc în perioada 31 martie-2 aprilie 2023, în format fizic.

iTEC este o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu pasionați de domeniul IT, oferindu-le acestora un cadru perfect de învățare, dar și de punere în aplicare a cunoştinţelor dobândite pe parcursul anilor de studiu.

După prima etapă a probei de Algoritmică, programată în data de 11 martie, care reunește peste 160 participanți din toată țara, atât studenți cât și elevi, iTEC revine la sfârșitul lunii martie cu încă cinci probe, de echipă de data aceasta. Participanţii vor putea să îşi îmbunătăţească abilitățile, în special lucrul în echipă, fiind conduşi de pasiunea lor pentru diferite arii din domeniul IT&C.

Probele cu care competiția revine în acest an sunt: Cybersecurity, Web Development, Mobile Development, UI/UX și Game Development, fiind probe lungi, de 40h. Proba de Web Development va fi împărțită în două secțiuni: una pentru începători și una pentru avansați, oferindu-le astfel tuturor posibilitatea de a se bucura de experiența iTEC. De asemenea, concurenții pot participa individual sau în echipe de până la 3 membri.

Pe durata concursului, participanții vor avea parte și de workshop-uri specifice care îi vor ajuta atât în cadrul competiției, cât și mai departe, cum ar fi: Workshop Git și GitHub și Workshop “How to pitch your project”.

Înscrierea participanților a început deja pe site-ul iTEC (https://itec.ro/), și va continua până la data de 17 martie 2023.

Informații suplimentare se găsesc pe site-ul proiectului, pagina de Facebook și contul de Instagram. Iar pentru nelămuriri sau întrebări, organizatorii pot fi contactați pe contact@ligaac.ro.