TNRS dăruiește spectacolul „Felii” de Ziua Mondială a Teatrului pe Scena Digitală

Home Cultură TNRS dăruiește spectacolul „Felii” de Ziua Mondială a Teatrului pe Scena Digitală
TNRS dăruiește spectacolul „Felii” de Ziua Mondială a Teatrului pe Scena Digitală

Cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, în 27 martie, publicul va primi în dar spectacolul „Felii”, de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii, pe Scena Digitală, platforma online a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS). De asemenea, Scena Digitală oferă publicului două premiere în luna martie: „Perfect compus”, în regia Alexandrei Badea, și „antigona. un recviem”, de Thomas Köck după „Antigona” de Sofocle, în regia lui Florin Vidamski.

„În luna februarie am făcut o mare surpriză pentru spectatorii Scenei Digitale, cărora le-am oferit posibilitatea să urmărească toate spectacolele disponibile pe platformă, achiziționând oricare tip de abonament. Iată că acum, în prima lună a primăverii, venim cu un nou dar! Premierele din luna martie și darul pe care îl oferim de Ziua Mondială a Teatrului sunt prilejuri de a ne bucura de miracolul teatrului în spațiul online, fiind spectacole care deja și-au demonstrat valoarea prin succesul pe care l-au avut pe scena Teatrului nostru de la momentul premierei și până în prezent”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al TNRS și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Spectacolul „Perfect compus”, scris și regizat de Alexandra Badea, a avut premiera la Sibiu în aprilie 2018, fiind primul text al autoarei scris în limba română. În distribuție sunt actorii Ioana Cosma, Ali Deac, Iustinian Turcu, Gabriela Pîrlițeanu, Fabiola Petri, Alexandru Malaicu, Cendana Trifan, Ștefan Tunsoiu, Andrei Gîlcescu, Horia Fedorca, costumele sunt realizate de Ana Ienașcu, iar muzica este semnată de Claudiu Urse.

„antigona. un recviem“ pune într-o lumină crudă tensiunile sociale și politice ale momentului, pentru a ne oferi o radiografie a conflictelor interumane și, eventual, o formă de salvare colectivă. Spectacolul a avut premiera la scenă în decembrie 2022 și este prezentat în limba germană, cu subtitrare în limba română. Distribuția este formată din actorii Theodora Sandu, Fabiola Petri, Daniel Plier, Emőke Boldizsár, Yannick Becker, Benedikt Haefner, Johanna Adam, Gyan Ros Zimmermann, Anke Parusel, Ana Tiepac, Patrick Imbrescu, Jannick Sulger, Eva Frățilă. Echipa de creație este una amplă: dramaturgie – Réka Dunkler, scenovideo și light design – Zsolt Bordos, costume – Cristina Milea, spațiu sonor – Alex Halka, coregrafie – Edith Buttingsrud Pedersen.

În „Felii”, o singură actriță, cu șapte identități și tot atâtea personaje fascinante îl invită pe spectator într-un periplu alert prin abisurile sufletului feminin care suferă, iubește și iartă cu aceeași intensitate. Ofelia Popii ne oferă prin spectacolul „Felii”, semnat de Lia Bugnar, o experiență halucinantă, compunând, cu o versatilitate incredibilă, o partitură amplă de emoții și individualități ce sondează scenarii variate ale raporturilor interumane, într-o poveste universală despre fragilitatea și forța femeii. Scenografia și light design-ul sunt semnate de Dragoş Buhagiar, coregrafia: Florin Fieroiu, muzica și sound design: Vlaicu Golcea.

Pe Scena Digitală, abonamentul lunar, cel trimestrial, precum și cel anual includ toate cele 60 de spectacole disponibile, la care se adaugă lunar două producții în premieră. Iubitorii de teatru, film, dans și muzică pot alege abonamentul pentru 12 luni la preț de 6 luni, respectiv 299 lei,  și abonamentul pentru 3 luni la preț de 2 luni, respectiv 89 lei. Abonamentul lunar costă 49 lei/lună. Spectatorii pot opta și pentru biletul individual, care permite vizionarea unui anumit spectacol la prețul de 30 lei. În perioada de valabilitate a abonamentului, spectacolele pot fi vizionate oricând, oriunde și de oricâte ori.  Biletul individual este disponibil patru ore de la activare și alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

Platforma de video-on-demand Scena Digitală, distinsă cu premiul special UNITER, poate fi accesată pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Toate spectacolele Scenei Digitale oferă și subtitrare în limba engleză.