Ministrul Agriculturii, Petre Daea i-a prezentat pe fermierii hunedoreni omologului său din Iordania

Home Economie Ministrul Agriculturii, Petre Daea i-a prezentat pe fermierii hunedoreni omologului său din Iordania
Ministrul Agriculturii, Petre Daea i-a prezentat pe fermierii hunedoreni omologului său din Iordania

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, împreună cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat s-au aflat marți, 14 martie 2023 într-o vizită de lucru în județul Hunedoara.

Cei doi demnitari, însoțiți de o numeroasă delegație, au fost întâmpinați la Romos de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, de prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian și de alți reprezentanți ai administrației județului Hunedoara. Miniștrii agriculturii din cele două țări au vizitat o fermă de ovine din localitate, considerată etalon pentru sectorul zootehnic din regiunea noastră.

Petre Daea a arătat, cu acest prilej că datorită eforturilor depuse de fermieri și de specialiștii din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, România are șansa uriașă de a transforma agricultura românească într-una competitivă!

Președintele CJH, laurențiu Nistor este de părere că alegerea județului nostru de către Ministrul Agroculturii pentru a-i prezenta omologului său din Iordania un model de succes în industria zootehnică din România, arată că județul Hunedoara se află pe drumul modernizării agriculturii și al creșterii potențialului agricol, iar vizita de astăzi este o dovadă puternică în acest sens. ”Astăzi, am avut bucuria de a-i ura bun-venit în județul Hunedoara, bunului nostru prieten, Petre Daea. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a revenit în județul nostru alături de Khaled Hneifat, Ministrul Agriculturii din Iordania, însoțit de o numeroasă delegație. Această vizită este un privilegiu pentru noi cu atât mai mult cu cât cei doi demnitari și-au manifestat dorința de a vizita o fermă de ovine din comuna Romos. Mă bucur că activitatea fermierilor hunedoreni este prezentată ca exemplu solid de bună practică în domeniul zootehniei la nivel european! Datorită eforturilor depuse de fermieri și de specialiștii din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, România are șansa uriașă de a transforma agricultura românească într-una competitivă!”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Prezent la această întâlnire, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian a declarat că în cadrul vizitei oficiale au fost discutate modalitățile de intensificare a cooperării între cele două state, accent fiind pus pe schimburile comerciale în domeniul agricol. „Cred că este foarte important ca mediul de afaceri hunedorean din domeniul agricol să fie stimulat și expus oportunităților de dezvoltare de pe piețele externe, iar vânzarea produselor hunedorene autohtone în alte țări reprezintă o modalitate pentru a realiza acest deziderat. România este un agent furnizor important de ovine și grâu pentru Iordania și consider că schimburile comerciale trebuie ridicate la un nivel cât mai înalt. Un bun exemplu de urmat, care ne aduce cinste și de care suntem mândri, este reprezentat de hunedoreanul Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din țara noastră, prezent la această întâlnire bilaterală deosebit de importantă” – a spus prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.