La Petroșani s-a dat în folosință o nouă sală de sport pentru elevii Școlii gimnaziale ”I.G. Duca”

Home Educație La Petroșani s-a dat în folosință o nouă sală de sport pentru elevii Școlii gimnaziale ”I.G. Duca”
La Petroșani s-a dat în folosință o nouă sală de sport pentru elevii Școlii gimnaziale ”I.G. Duca”

Elevii care învață în cadrul Școlii gimnaziale ”I.G. Duca” – sediul nou, din municipiul Petroșani au începând din această săptămână o nouă sală de sport, modernă, corespunzătoarea derulării activităților specifice în cele mai bune condiții.

Aceasta a fost inaugurată vineri, 17 martie 2023 în cadrul unei festivități la care elevilor și profesorilor din această unitate școlară li s-au alăturat reprezentanți ai autorităților locale, județene și naționale, precum: Tiberiu Iacob Ridzi – primarul municipiului Petroșani, Petru Călin Marian – prefectul județului Hunedoara, parlamentarii Vetuța Stănescu (deputat de Hunedoara) și Lucica Dina Muntean (senator de Hunedoara).

Deputatul Vetuța Stănescu a reamintit faptul că a avut un rol determinant în realizarea acestui obiectiv, pentru care a semnat contractul de finanțare în perioada în care a ocupat calitatea de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Noua sală de sport de la Școala gimnazială ”I.G. Duca” a fost realizată în cadrul programului național ”Săli de sport” implementat de Compania Națională pentru Investiții, iar costurile totale ale proiectului au fost de 2.459.000 de lei, fiind asigurate de la bugetul de stat, administrației publice locale revenindu-i doar obligația de a asigura toate utilitățile necesare pentru funcționarea acesteia.

”Este foarte important ca noi, autoritățile publice locale, alături de autoritățile centrale să reușim să creăm structura școlară adecvată unui proces educațional de calitate, iar copiii să se poată dezvolta armonios, făcând cât mai multă mișcare. Eforturile noastre se îndreaptă spre acest domeniu al asigurării tuturor condițiilor, atât în timpul orelor de curs, cât și în afara școlii”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Acesta a mai precizat că aceasta este a cincea sală de sport construită la Petroșani în cadrul unităților de învățământ de când ocupă calitatea de primar și a dat asigurări că vor mai urma și alte proiecte similare.

Senatorul Lucica Dina Muntean, care a lucrat în cadrul acestei unități școlare, ca dascăl, apreciază că realizarea acestui obiectiv va fi una cu efecte benefice pentru sistemul educațional, pentru profesori dar mai ales pentru elevii acestei școli. ”Cu toate dotările necesare și utilitățile asigurate de administrația publică locală, această sală de sport va sprijini un proces educațional de calitate, prin care copiii își vor putea dezvolta armonios personalitatea, sănătatea fizică și psihică. Făcând sport în condiții corespunzătoare, copiii își vor îmbunătăți performanțele școlare, vor deveni mai puternici, mai sănătoși și mai disciplinați, dezvoltându-și motivația și spiritul de echipă, atât de necesare integrării lor sociale prezente și viitoare”, a declarat senatorul Lucica Dina Muntean.