Politică cu programe sociale și acte caritabile la AUR Petroșani

Home Politică Politică cu programe sociale și acte caritabile la AUR Petroșani
Politică cu programe sociale și acte caritabile la AUR Petroșani

Încurajați de creșterea constantă de popularitate în rândul românilor, consemnată de cele mai recente sondaje de opinie, membri Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) își intensifică prezența și în comunitățile locale din Valea Jiului. În majoritatea localităților din această regiune, astfel de activități sunt mai mult decât necesare, pentru că în această echipă politică, la nivel local, cei mai mulți dintre lideri sunt oameni noi în peisajul politic local, încă insuficient cunoscuți publicului larg.

Este și situația Organizației AUR Petroșani, condusă acum de un tânăr profesor de sport, Cristian Cațan. Plecat vreme de mai bine de 20 de ani în străinătate, mai întâi la studii în Franța și mai apoi, la muncă, în Anglia, Cristian Cațan a revenit acasă, la Petroșani, cu dorința de a se implica în realizarea stopării declinului acestei zone și a schimbării pe care este convins că o așteaptă mulți dintre cetățenii localității. De o bună bucată de timp este președinte al Organizației locale AUR, sub cupola căreia încearcă să construiască o echipă puternică și capabilă să fie parte a acestei schimbări. ”AUR câștigă tot mai mult teren și la Petroșani, ca peste tot în Valea Jiului, în județul Hunedoara și în România, grație modului său corect de a face politică și de a răspunde nevoilor și așteptărilor oamenilor. Și noi ne-am consolidat ca organizație politică, avem deja peste 150 de membri activi, iar numărul celor care doresc să ni se alăture este tot mai mare”, afirmă Cristian Cațan, președintele AUR.

Acesta a susținut sâmbătă, 18 martie 2023 și prima sa conferință de presă în calitatea de lider al AUR Petroșani, dublată de statutul de vicepreședinte al organziației județene, avându-i alături pe președintele Organizației județene AUR Hunedoara, Tiberiu Barstan și pe deputatul AUR de Timiș, Ciprian Titi Stoica, în responsabilitatea căruia se află coordonarea activităților politice din județul Hunedoara.

Liderul AUR Petroșani a declarat că în ultimii 16 ani, municipiul Petroșani a stagnat în dezvoltare, tinerii au părăsit localitatea optând pentru marile centre studențești de la Cluj, Timișoara, Sibiu sau București, iar foarte mulți tineri au ales să plece în străinătate. Cristian Cațan crede că acest exod al tinerilor din Petroșani și din Valea Jiului trebuie să înceteze și apreciază că politicile AUR pot contribui în mod esențial în această direcție, iar toți cei care vor să fie parte a acestei schimbări în bine la nivelul municipiului Petroșani sunt bineveniți în echipa politică a AUR.

În acest context, după cum relevă deputatul Ciprian Titi Stoica, AUR a demarat campania intitulată ”Platforma de merit a Partidului AUR”, prin care se dorește atragerea în această formațiune politică a unor oameni valoroși, profesioniști care să se regăsească în viitoarea configurație a administrației publice la toate nivelurile. ”Și Valea Jiului pare din păcate că este o regiune uitată în timp, o zonă cenușie, depopulată și tristă, ce pare că este abandonată. Categoric și aici este momentul unei necesare schimbări. După 33 de ani de minciună și incompetență, e momentul să ne luăm soarta în mâini, să găsim oameni valoroși, oameni pricepuți, oameni serioși, care să ne reprezinte. Acesta este țelul platformei de merit pe care AUR o deschide tocmai cu această intenție. De aceea, invităm alături de noi oamenii care acum, deși au o carte de vizită apreciabilă, stau deoparte, să vină și să se implice. De asemenea, îi invităm pe cetățeni să ne recomande astfel de oameni, pe care-i cunosc și-i stimează, oameni despre care cred că merită să fie în frunte și pe care să-i aducem alături de noi în proiectul AUR”, spune deputatul Ciprian Titi Stoica.

Drept confirmare a faptului că AUR face doar politica oamenilor, deputatul Ciprian Titit Stoica arată că tot ceea ce a promis în precedentele campanii electorale echipa lui George Simion că va face, a făcut ori, în cel mai rău caz, a încercat să găsească soluții să poată face. ”Nu întotdeauna am reușit, pentru că ne împiedicăm încă de multe probleme de legislație pe care, doar cu 11% în Parlament nu le putem schimba. Dar căutăm să ne ducem promisiunile la bun sfârșit. Spre exemplu, ne-am dorit să facem un spital unde românii să poată fi tratați gratuit, dar ne-am izbit de diverse obstacole de ordin legislativ peste care nu putem trece. Atunci am găsit o altă soluție și am achiziționat niște camioane pe care le dotăm cu aparatură medicală de specialitate și cu care vom porni în luna iunie a acestui an, peste tot în țară, pentru a le oferi românilor oportunitatea unor analize de laborator și a unor consultații gratuite în domeniul oftalmologic, stomatologic, interne și medicină generală. Și invităm alături de noi, să susțină acest program al AUR, intitulat ”Caravana Medicală”, medici și asistenți medicali din toată țara, inclusiv de aici, din Valea Jiului”, a declarat deputatul Ciprian Titi Stoica.

După modelul aplicat de la începutul mandatului său parlamentar de George Simion, liderul AUR, reprezentanții acestei formațiuni politice derulează și în plan local o serie de acțiuni caritabile, de sprijin pentru o serie de cauze sociale sau medicale care necesită implicare din partea comunității. Într-o astfel de acțiune, echipa AUR din Valea Jiului s-a alăturat unei asociații de profil în calitate de co-organziator al unui turneu de fotbal, destinat strângerii de fonduri pentru susținerea eforturilor unei familii din Petroșani de a-i reda copilului lor șansa la o viață normală după o grea și costisitoare operație medicală.

”Încet-încet, oamenii văd cine suntem noi, cei de la AUR, cu adevărat, și vin cu tot mai multă încredere alături de noi. Până la urmă este cât se poate de clar că dacă și alți oameni care gândesc ca noi și care doresc să se implice în viața comunităților în care trăiesc, împreună putem realiza acea schimbare pe care România întreagă o așteaptă de 33 de ani. Unii dintre noi au făcut deja acest pas, asumându-și implicarea, chiar dacă alegerile din 2020 nu ne-au oferit încă și puterea de a putea impune schimbări majore. Eu sunt consilier local la Deva și pot să vă spun că am reușit, chiar și din Opoziție, să atrag atenția asupra unor aspecte ce țin de gospodărirea banului public, să aduc în dezbatere o serie de probleme și chiar să rezolv o seamă de probleme ale cetățenilor Devei pe care, doar ca simplu antreprenor, nu aveam cum să le abordez. Faptul că AUR este într-o creștere constantă în încrederea pe care ne-o acordă oamenii, ne încurajează să credem că suntem pe drumul cel bun. De aceea, ne dorim să vină alături de noi cât mai mulți oameni care vor să facă o schimbare implicându-se în mod direct în acest proces în alegerile politice ale anului 2024”, a spus, la rândul său, Tiberiu Barstan, coordonatorul AUR în județul Hunedoara.