Comunicat al Ligii Pensionarilor Mineri – Filiala Lupeni privind soluții pentru recalcularea pensiilor

Home Stiri la zi Comunicat al Ligii Pensionarilor Mineri – Filiala Lupeni privind soluții pentru recalcularea pensiilor
Comunicat al Ligii Pensionarilor Mineri – Filiala Lupeni privind soluții pentru recalcularea pensiilor

Liga Pensionarilor Mineri Valea Jiului aduce la cunoștința tuturor pensionarilor din Valea Jiului că le facilitează tuturor celor interesați documentațiile necesare pentru obținerea recalculării pensiilor care nu au fost corect calculate.

Ca urmare a încheierii unui parteneriat cu o apreciată firmă de consultanță legislativă, pensiile miniere pot fi recalculate luând în calcul o serie de drepturi pe care legislația actuală le recunoaște, dar care nu au fost luate în considerare la momentul emiterii deciziei de pensionare.

În acest sens, pensionarii trebuie să obțină doar o adeverință de venit de la exploatarea minieră în cadrul căreia au activat, în care să fie evidențiate toate veniturile brute realizate pe perioada angajării, până la data pensionării. Documentul, împreună cu o copie a actului de identitate, poate fi depus ulterior la oricare din sediul Ligii Pensionarilor Mineri Valea Jiului din municipiul Lupeni. De recalcularea drepturilor de pensie pot beneficia, de asemenea, și văduvele minerilor, beneficiare ale pensiei de urmaș, pentru care este valabilă aceeași procedură.

Asociația va facilita procedura de recalculare pentru pensionari, astfel încât aceasta să cuprindă toate sporurile realizate pe perioada angajării în câmpul muncii, potrivit legii și creșterea corespunzătoare a cuantumului pensiei, cu plata acestui serviciu de reprezentare juridică doar după câștigarea procesului, la încasarea diferenței de pensie.

Detalii suplimentare puteți obține la sediul Ligii Pensionarilor Mineri din Lupeni, care se află în sediul administrativ al E.M. Lupeni sau la numărul de telefon: 0768-008.330