Poezie și artă plastică, valențe și valori creative în viața artistei Carmen Pinte

Home Cultură Poezie și artă plastică, valențe și valori creative în viața artistei Carmen Pinte
Poezie și artă plastică, valențe și valori creative în viața artistei Carmen Pinte

În universul poetic al Văii Jiului (și nu numai!) Carmen Pinte și-a câștigat deja un binemeritat loc în ”careul de ași”, prin poeziile sale calde, emoționante, pline de candoare, de metafore, de substanță, de subtilitate.  Între timp, aceasta a descoperit noi valențe și valori creative menite să-i încununeze pasiunea pentru frumos. Una dintre acestea este pictura, domeniu în care artistul plastic Carmen Pinte debutează cu primul său eveniment public menit să aducă în atenția iubitorilor de artă creațiile sale.

Leonardo da Vinci spunea că ”Pictura este poezie mută, iar poezia este pictură oarbă!”. Parcă din dorința de a demonstra că aceste două forme de exprimare artistică pot fi convergente înspre a sensibiliza în egală măsură sufletele oamenilor, versurile doamnei Carmen Pinte sunt veritabile tușe de cuvinte potrivite, așa cum tablourile sale îmbracă forma unor metafore în culori.

Nu întâmplător, cea mai recentă carte a domniei sale, apărută la Casa de editură Exclusiv, îngemănează în coperțile sale aceste două calități în care doamna Pinte excelează. Și nu întâmplător, lansarea volumului de versuri ”Universul iubirii” va avea loc la Petroșani, într-un eveniment dublat de primul vernisaj de artă plastică al acesteia.

Evenimentul va avea loc miercuri, 29 martie 2023, de la ora 17,30 în foaierul Teatrului Dramatic ”I.D. Sârbu” din Petroșani, care l-a inclus de altfel în seria manifestărilor culturale menite să marcheze aniversarea celor 75 de ani de la înființarea acestei prestigioase instituții de cultură din Valea Jiului.

Publicul iubitor de poezie și artă plastică este invitat să participe la această întâlnire de suflet, sub semnul creației poetice și plastice, cu Carmen Pinte, un alt cetățean de seamă care face cinste comunității culturale a Petroșaniului și a Văii Jiului. Intrarea este liberă și binevenită.