Bradul iese în lume. Municipiul din Zărand s-a înfrățit cu trei orașe europene

Home Administrație Bradul iese în lume. Municipiul din Zărand s-a înfrățit cu trei orașe europene
Bradul iese în lume. Municipiul din Zărand s-a înfrățit cu trei orașe europene

Patru localități europene au semnat, zilele trecute, la Caspe, în Spania, un acord de înfrățire, devenind în același timp parteneri ai unui proiect european ce are ca principal scop promovarea tradițiilor și culturii din cele trei regiuni ale Uniunii Europene.

Alături de orașele Caspe (din Spania), Gaillac (din Franța) și Santa Maria a Vico (din Italia), între semnatarii acestui acord de înfrățire se numără și municipiul Brad din județul Hunedoara. Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu a reprezentat comunitatea din Țara Zarandului la ceremonia de semnare a documentelor de înfrățire dintre cele 4 localități. Semnarea acestui acord a avut loc la Teatrul Goya din Caspe, în prezența delegațiilor din cele patru orașe, însoțite de către primarii celor patru comunități.

Întâlnirea a avut loc în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, având ca obiect buna colaborare instituțională și întărirea sentimentului de fraternitate europeană.

Din delegația brădeană au făcut parte tineri, reprezentanți ai administrației publice locale și membri ai Ansamblului Folcloric „Doina Crișului” Brad.

De asemenea, la sediul Primăriei din Caspe, primarii localităților au fost invitați să semneze în cartea de onoare a orașului, prilej cu care a avut loc un schimb de experiență în plan administrativ.

Programul proiectului în care cele patru localități ale UE au convenit să se asocieze, cuprinde un concurs de fotografie cu imagini din orașele participante, iar Ansamblul Folcloric „Doina Crișului” va susține un spectacol, având ca scop promovarea folclorului tradițional românesc de care se vor bucura și cei peste 500 de români stabiliți în localitatea Caspe din Spania.

Cu această ocazie, primarul Florin Cazacu a adresat invitația celor trei omologi din Spania, Italia și Franța de a vizita municipiul Brad, în cursuil acestui an, pentru perfectarea formalităților de înfrățire, conform legislației din România.