Euro Jobs / Comunicat de presă proiect ”Top calificare pentru tinerii NEETS”

Home Anunțuri Euro Jobs / Comunicat de presă proiect ”Top calificare pentru tinerii NEETS”
Euro Jobs / Comunicat de presă proiect ”Top calificare pentru tinerii NEETS”

FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020
Axa prioritară 2: Imbunatatirea situatiei tinerilor din categoria NEETS
Titlul proiectului: Top Calificare pentru tinerii NEETS
Număr de identificare al contractului: POCU/909/2/4/150665

 

TOP CALIFICARE PENTRU TINERII NEETS

 

În data de 15 septembrie 2021, a fost semnat de EURO JOBS SRL cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene contractul de finantate pentru proiectul cu titlul “TOP CALIFICARE PENTRU TINERII NEETS” Cod Smis: 150665 , finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 2: Îmbunatațirea situației tinerilor din categoria NEETs. Acesta are o perioadă de implementare de 24 luni respectiv până la data de 16 septembrie 2023.

Proiectul este implementat de SC EURO JOBS SRL – Petroșani în calitate de beneficiar și lider de parteneriat și SC TOP MEDIA SRL – Reșița în calitate de partener. EURO JOBS SRL se ocupă de înscrierea persoanelor eligibile în proiect din județele Hunedoara și Arad iar partenerul TOP MEDIA SRL realizează înscrierea persoanelor din județele Caraș-Severin și Timiș în activitățile proiectului.

Grupul țintă eligibil cuprinde exclusiv tineri NEETs someri (NEET – acronim din limba engleza si inseamna Not in Education, Employent or Training).

Inca din prima luna de implementare a fost demarata Campania de informare si recrutare a Grupului Tinta. Au fost informate peste 1300 de persoane prin promovare directa (au fost distribuite pliante),  digitala (pagina de facebook Tineri Neets si landing page) si Caravane de informare realizate prin Acordurile de parteneriat cu UAT-urile din judetele Arad, Hunedoara, Caras-Severin si Timis.

Pentru cursul de COMPETENTE ANTREPRENORIALE au fost recrutate un numar de 56 de persoane din 56, au fost deschise si finalizate 4 grupe de competente antreprenoriale. Prima grupa a fost deschisa in data de 15 Decembrie 2021, a 2-a grupa a fost deschisa in data de 21 Ianuarie, iar grupele 3 si 4 au fost deschise pe data de 28 Martie 2022, respectiv pe 16 August 2022 La sfarsitul tuturor celor 4 grupe a fost realizat Concursul Planurilor de Afaceri, 2 planuri de afaceri au castigat finantare a cate 25.000 de euro si suport gratuit in implementarea planurilor din partea EURO JOBS timp de 1 an de zile.

Persoanele care vor sa se inscrie la cursurile de calificare: Vopsitor industrial, Sudor electric, Confectioner – asamblor articole din produse textile, Tamplar manual si Ajutor de bucatar, trebuie sa fie inregistrate si profilate de catre SPO si sa faca parte din categoriile B „ mediu ocupabil”, C „ greu ocupabil”, D „ foarte greu ocupabil”, sa nu urmeze nicio forma de invatamant, sa aiba varsta cuprinsa intre 16- 28 ani si sa nu aiba loc de munca.

Pentru Cursurile de calificare de nivel 1 „ Ajutor de bucatar” participantii vor primi subventie 3lei/h respectiv 540 lei, durata cursului fiind de 180 de ore.

Pentru cursurile de calificare de Nivel 2 „ Tamplar manual, sudor electric, confectioner asamblor din produse textile, vopsitor industrial”, participantii vor primi subventie de 3lei/h resprectiv 1080 de lei, durata cursului fiind de 360 de ore.

Totodata persoanele inscrise in proiect pot beneficia de cursuri de Competente digitale (23 grupe) unde vor primi o diploma de participare.Cursul de Competente digitale are durata de 40 de ore iar participantii vor primi o subventie de 3lei/h respectiv 120lei.

Persoanele care finalizeaza un curs de calificare vor primii de asemenea diploma de calificare recunoscuta in totata Uniunea Europeana si Acreditata de Ministerul Muncii si al Educatiei.

Pana la momentul actual au fost finalizate 2 grupe de curs Ajutor de bucatar si 7 grupe de Competente digitale. Avem in desfasurare 2 grupe de Tamplar,1 grupa de Confectioner ,1 grupa de Sudor si 2 grupe de competente digitale..

Mai avem disponibile 1 grupa de Ajutor de bucatar,1 grupa de Confectioner,1 grupa de sudor, 2 grupe de Vopsitor industrial si 14 grupe de competente digitale.

Au fost pusi in legatura cu angajatori un numar de 10 tineri din care 5 au fost angajati. Prin acest proiect cei doi parteneri ofera servicii gratuite de medierea muncii pentru tineri avand ca obiectiv sa ajute 162 persoane sa se angajeze pe parcursul celor doi ani de implementare, iar cel putin 40 de tineri din caterogiile C „greu ocupabil” si D „foarte greu ocupabil”, vor beneficia de acompaniere la locul de munca pe o perioada de 3 luni de la angajare.

Daca si tu indeplinesti conditiile si vrei sa iti deschizi o afacere sau sa faci un curs de calificare, contacteaza-ne! Locurile sunt limitate!

Detalii suplimentare cu privire la activitățile proiectului pot fi oferite telefonic, pe whatsapp sau e-mail de: Expert implementare: Elena IANOȘI, tel: 0734968604, 0354.108.516, e-mail: top.calificare150665@gmail.com, office@euro-jobs.org.