S-au semnat contractele pentru achiziția autobuzelor electrice din proiectul ”Green Line Valea Jiului”

Home Administrație S-au semnat contractele pentru achiziția autobuzelor electrice din proiectul ”Green Line Valea Jiului”
S-au semnat contractele pentru achiziția autobuzelor electrice din proiectul ”Green Line Valea Jiului”

La sediul Consiliului județean Hunedoara au fost semnate marți, 25 aprilie 2023, contractele de furnizare de „Autobuze electrice și stații de încărcare autobuze electrice” din cadrul proiectelor „Linia verde de autobuze electrice între Petrila – Petroșani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului” – Componenta 1 și Componenta 2 – LOT 1.

Documentele au fost parafate în cadrul unei scurte ceremonii desfășurate în Sala Mare de Ședințe a Consiliului Județean Hunedoara, de către preșeidntele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, și Maria Magdalena Peșu, director general al companiei Anadolu Automobil Rom, companie care a câștigat licitația organizată în acest scop de administrația județeană.

„Sunt mulțumit că am reușit să implementăm acest proiect și că locuitorii Văii Jiului vor avea la dispoziție un transport modern, ecologic. Aportul tuturor, începând de la echipa de implementare a proiectului, echipa de conducere a CJ Hunedoara, până la primarii din Valea Jiului a fost însemnat, iar implicarea fiecăruia a dus la acest rezultat. În câteva luni, pe traseele de transport în comun din Valea Jiului vor circula autobuze electrice de ultimă generație”, a declarat președintele Laurențiu Nistor în  deschiderea ceremoniei de semnare a contractului de furnizare.

În cadrul Componentei 1, vor fi livrate 8 autobuze electrice fabricate în Turcia, 4 stații de încărcare rapidă, 10 stații de încărcare lentă, 2 stații de încărcare rapidă autovehicule/ autobuze electrice și alte 4 echipamente. Valoarea acestui contract de furnizare se ridică la 21.110.600 lei (TVA inclus).  

În cadrul Componentei 2, vor fi livrate 18 autobuze electrice, 8 stații de încărcare rapidă și 20 de stații de încărcare lentă. Contractul de furnizare are o valoare de 44.744.000 lei (TVA inclus).

În total, prin cele două contracte de furnizare, pentru Linia verde Green Line Valea Jiului, vor fi livrate 26 de autobuze electrice,  12 stații de încărcare rapidă, 30 de stații de încărcare lentă, 2 stații de încărcare rapidă autovehicule/ autobuze electrice și alte 4 echipamente. Valoarea totală a celor două contracte semnate, astăzi, se ridică la 65.854.600 lei (TVA inclus).

Termenul de livrare prevăzut în contract este 31 octombrie 2023.

Proiectele „Linia verde de autobuze electrice între Petrila – Petroșani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului” – Componenta 1 și „Linia verde de autobuze electrice între Petrila – Petroșani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului” – Componenta 2 sunt finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.  

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de transport public de persoane, reducerea emisiilor de carbon prin utilizarea unor mijloace de transport nepoluante și adaptarea la nevoile actuale de mobilitate urbană din Valea Jiului. Proiectele sunt realizate în parteneriat cu UAT-urile din Valea Jiului, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) pentru transport public zonal (Green Line) în Valea Jiului. Linia verde de autobuze electrice va deservi patru trasee care însumează 125 de kilometri dus-întors.

Valoarea proiectului Green Line Valea Jiului – Componenta 1 este de 49.089.440,17 lei, iar Componenta 2 are o valoare totală de 46.017.326,14 lei.