Mesaje de mulțumire din suflete de copii pentru colectivul Apa Serv Valea Jiului

Home Educație Mesaje de mulțumire din suflete de copii pentru colectivul Apa Serv Valea Jiului
Mesaje de mulțumire din suflete de copii pentru colectivul Apa Serv Valea Jiului

Nu de puține ori, munca depusă de angajații Apa Serv Valea Jiului și eforturile făcute de aceștia pentru ca oamenii din această regiune să aibă parte de servicii de alimentare cu apă potabilă de cea mai bună calitate și de o colectare eficientă a apelor uzate, este umbrită de nemulțumiri, critici, obiecții sau reclamații. Așa cum atunci când aceste considerații nu sunt justificate, ele sunt în măsură să-i întristeze pe oamenii în salopetă albastră.

În același timp însă, nemărginită este bucuria acestora atunci când au parte și de corecte aprecieri, de cuvinte potrivite care să le reflecte munca de zi cu zi și importanța muncii lor pentru întreaga comunitate. De cele mai multe ori, astfel de aprecieri vin din partea copiilor, care par să conștientizeze mult mai bine activitatea celor ”de la Ape” și să o respecte ca atare.

Un astfel de moment de bucurie deplină le-a fost dat să-l trăiască cei de la Apa Serv Valea Jiului odată cu vizita copiilor de la Grădinița ”Samariteanul” din Petroșani, care au trecut zilele acestea pragul sediului central al instituției doar pentru a-i cunoaște și pentru a le mulțumi, într-un fel cu totul și cu totul aparte, pentru activitatea pe care o desfășoară în toată Valea Jiului. Deși sunt încă doar niște ”omuleți”, Abel, Maria, Amalia, Sofia, Mia, Josua, David, Luna, Nicolas, Betel, Anelise, Dragoș, Patricia, Vlad, Davian, Alina, Noah, Gloria, Gabriel,  Flavius și toți ceilalți și-au imprimat palmele îmbibate în cerneală albastră într-un tablou extrem de sugestiv pe care împreună cu părinții și-au scris, mai apoi numele, iar cu ajutorul doamnei educatoare au inserat mesajul principal al gestului lor: ”Vă mulțumim pentru eforturile depuse în a avea o apă potabilă foarte bună!”

Pe alte două tablouri, desenate cu mânuțele lor de copii, stau scrise alte două mesaje, la fel de sugestive: ”Vă mulțumim pentru eforturile depuse în avea o apă menajeră curată!” respectiv ”Vă mulțumim pentru eforturile de a avea o rețea modernă de colectare a apelor meteorice!”

Aceste tablouri pe care vi le prezentăm în imaginile ce însoțesc acest articol, au fost înmânate conducerii Apa Serv Valea Jiului, în vizita pe care copiii, împreună cu părinții și educatoarele de la Grădinița ”Samariteanul” le-au făcut, la final de aprilie, la sediul central al companiei de apă. Gazde le-au fost de data aceasta șeful Serviciului Exploatare, ing. Florin Ciucur și șeful Serviciului Secretar-Administrativ-Consiliere, ec. Livia Drăguț.

”Nu ni se întâmplă prea des să avem parte de cuvinte atât de frumoase pentru munca și activitatea noastră, ba dimpotrivă, cu toate că noi ne străduim în fiecare zi, prin tot ceea ce facem, să răspundem așteptărilor oamenilor din Valea Jiului și să onorăm cu responsabilitate importanta acestui serviciu de utilitate publică pentru comunitățile din Valea Jiului. De aceea, trebuie să recunosc faptul că ne-a bucurat foarte mult vizita copiilor, a părinților acestora și a dascălilor de la Grădinița ”Samariteanul” și ne-au plăcut enorm frumoasele lor desene, atât de sugestive și de emoționante, care ne-au mers direct la inimă și pe care le vom așeza la loc de cinste în instituția noastră, ca pe o diplomă de onoare. În general, activitățile pe care le derulăm cu copiii, care sunt interesați să cunoască și să vadă cu ochii lor cum decurge o zi din activitatea noastră, sunt tot atâtea momente de bucurie pentru noi, pentru că avem ocazia să le prezentăm, cu mândrie, ceea ce facem”, a declarat ing. Florin Ciucur, șeful Serviciului Exploatare al ASVJ.

Vizita copiilor de la Grădinița ”Samariteanul” la Apa Serv face parte dintr-un proiect mai amplu derulat la această instituție privată de învățământ preșcolar din Petroșani sub genericul ”Orașul meu, curat și frumos”, proiect derulat în ultima săptămână a lunii aprilie, în care copiii de la grupele mică, mijlocie și mare au descoperit elemente de educație ecologică, printr-o serie de activități practice, dar și prin vizite la sediul unor instituții publice responsabile de acest domeniu, încercând să descopere rolul și importanța fiecăreia în comunitatea locală și în viața oamenilor.

Ca de fiecare dată, cei de la Apa Serv Valea Jiului s-au dovedit a fi gazde bune, astfel încât pe lângă prezentarea unor detalii privind activitățile de alimentare cu apă potabilă, de management al apelor menajere și pluviale, care le-au fost oferite de ing. Florin Ciucur, vizitatorii au fost recompensați cu diplome de participare în acest proiect inedit, dar și cu dulciuri și sucuri oferite cu drag de angajații de la Ape, în semn de mulțumire pentru gestul lor, pentru cuvintele frumoase și, mai ales, pentru promisiunea făcută în versuri: ”Apa proaspătă, curată / Ne spală frumos, îndată. / Învățăm s-o folosim / Și să nu o risipim!”