Rezultat fabulos pentru sportiva din Valea Jiului, Timeea Ștefănescu la Campionatul Mondial de Kempo din Portugalia

Home Stiri la zi Rezultat fabulos pentru sportiva din Valea Jiului, Timeea Ștefănescu la Campionatul Mondial de Kempo din Portugalia
Rezultat fabulos pentru sportiva din Valea Jiului, Timeea Ștefănescu la Campionatul Mondial de Kempo din Portugalia

Patru medalii de aur, echivalșente cu tot atâtea titluri dfe campioană mondială, o centură și încă un titlu mondial cu echipa României, este bilanțul fabulos pe care l-a înregistrat Timeea Ștefănescu, sportiva din Valera Jiului selecționată de Federația Română de Kempo pentru a participa la ediția din acest an a Campionatului Mondial de Kempo, care a avut loc în perioada 26-30 aprilie 2023 la Caldas de Rainha, în Portugalia.

Evenimentul, organizat de Federația Internațională de Kempo a reunit la start nu mai puțin de 62 reprezentative din tot atâtea țări de pe toate continentele lumii și, desigur, cei mai buni sportivi ai acestei discipline sportive. România a încheiat pe primul loc această competiție, cu 307 punct, urmată de selecționatele Spaniei (cu 268 de puncte) și Portugaliei (cu 116 puncte).

La succesul repurtat de echipa de kempo a României a contribuit din plin Timeea Ștefănescu, sportiva din Valea Jiului pregătită de antrenroul Florin Radu Mârza, în cadrul CS Fujin Vulcan. Timeea Ștefănescu a câștigat toate probele de concurs în care a evoluat (la categoria -65 kg), adjudecându-și medaliile de aur și titlul mondial la categoriile: semikempo, submission, full kempo, knockdown, iar la categoria International Kempo Open Cup K1 și-a adjudecat centura de campioană mondială.

”Este un rezultat remarcabil pentru noi. O felciit pe Timeea și doresc să-i multumesc în mod special domnului Amatto Zaharia, Președintele Federației Române de Kempo, care a avut încredere în sportiva noastră și care a susținut participarea acesteia la Campionatul Mondial de Kempo din Portugalia, în echipa țării noastre.  De asemenea, le mulțumesc domniulor primari Lucian Resmeriță (primarul municipiului Lupeni) și Cristian Merișanu (primarul municipiului Vulcan) pentru sprijin în vederea participării la acest eveniment sportiv internațional. Mulțumiri și domnului Dan Constantin Marinescu și firmei Restart Energy, pentru sprijinul acordat. Le m ulțumim și prietenilor ce ne-au fost alături si colegilor de antrenament, în mod special lui Raul Șerbi, dar și domnului Constantin Dimache și colegilor antrenori, precum și Federației Române de Kempo! Titlul mondial și performanțele Timeei Ștefănescu constituie un rezultat de excepție pentru noi! OSS!”, a declarat Florin Radu Mârza, antrenorul multiplei campioane mondiale din Valea Jiului.

Felicitări!