Uricăneanul Darius Argyo luptă la Brașov pentru Centura mondială ”Colosseum” la kickboxing

Home Stiri la zi Uricăneanul Darius Argyo luptă la Brașov pentru Centura mondială ”Colosseum” la kickboxing
Uricăneanul Darius Argyo luptă la Brașov pentru Centura mondială ”Colosseum” la kickboxing

Semifinalele turneului mondial de kickboxing, la categoria 70 kg, care se vor desfășura pe data de 5 mai la Brașov, programează două întreceri sportive între cei mai buni sportivi de K1 din lume, care-și vor disputa Centura ”Colosseum”, cel mai râvnit trofeu al acestui sport.

Între semifinaliști se regăsește și Darius Argyo, din Uricani, fiul lui Mihai Argyo, coordonatorul clubului FitBox Retezat Uricani. De altfel, Mihai Agryo este cel care le-a insuflat și copiilor săi, Darius și Flavius, pasiunea pentru acest sport de contact, unul care presupune o pregătire ritmică intensă. Acesta a fost de altfel și drumul spre etapele finale ale competiției mondiale ”Colosseun” unde Darius Argyo a ajuns ca urmare a unor intense pregătiri, derulate atât la sala deținută de familia sa în Uricani, unde este pregătit de Mihai Argyo cât și la Sibiu, acolo unde acesta este, de doi ani, student la Universitatea ”Lucian Blaga” și unde se pregătește sub bagheta antrenorului Alin Bălașa.

Darius Argyo îl va întâlni în prima semifinală din cadrul turneului ”Colosseum” de la Brașov, pe Hamzeh Moradian, iar dacă va reuși să-l învingă, va juca finala pentru Centura mondială ”Colosseum” cu învingătorul din meciul disputat în cealaltă semifinală între Nabil Ouach și Marian Lăpușneanu.

Pe agenda competiției de kickboximg de la Brașov, din data de 5 mai 2023 mai figurează alte 8 meciuri internaţionale cu sportivi de top veniţi din Europa, Asia şi Africa. Acesta este cel de-al 38-lea turneu internațional ”Colosseum”, una dintre cele mai importante întreceri din kickboxingul mondial.

Succes, Darius Argyo!

PS. Între timp, sportivii CS FitBox Retezat Uricani, antrenați de Mihai Argyo au evoluat cu succes la Campionatul Național de Freestyle K1 Alba-Iulia, eveniment sportiv care a avut loc la finalul lunii apriliie, unde sportivii din Uricani și-au adjudecat un titlu de campion national la categoria 30 kg și un loc 2 la categoria -75 kg. De asemenea, după cum informează Mihai Arguo, rezultate bune au avut și ceilalți componenți ai echipei din Uricani, unii dintre ei fiind la prima lor participare într-o competiție națională.