Social-democrații din Lupeni, uniți pentru cauza Ștefaniei din Vulcan

Home Stiri la zi Social-democrații din Lupeni, uniți pentru cauza Ștefaniei din Vulcan
Social-democrații din Lupeni, uniți pentru cauza Ștefaniei din Vulcan

În noianul de probleme cu care se confruntă mulți dintre semenii noștri, povestea micuței Ștefania Corcheș din Vulcan a sensibilizat întreaga comunitate a Văii Jiului, iar sute de oameni, firme, organizații au răspuns apelului lansat de mama acesteia, făcând posibilă strângerea sumei de bani necesare pentru ca fetița de 12 ani să poată fi operată pe coloană, la o clinică privată din București, cu spranța că această operație îi va putea reda copilăria fericită.

După ce acum un an și jumătate tatăl Ștefaniei și al surorii sale și-a pierdut la viața, Ștefania a fost diagnosticată cu SCOLIOZA (o boală a coloanei vertebrale, curbată la 65°), necesitând de urgență o intervenție chirurgicală pe coloană într-o clinică privată din București, costul intervenției fiind de 30.000 EURO. Prin mobilizarea comunităților locale din Valea Jiului, în urma apelurilor familiei la sprijin umanitar, în contul mamei Ștefaniei s-au strâns banii necesari pentru a se putea demara procedurile medicale.

Și de această dată, printre oamenii cu suflet mare care au adunat o sumă considerabilă de bani se numără marea familie a social-democraților din municipiul Lupeni. Informația a fost confirmată de președintele Organizației PSD Lupeni, senatorul Cristian Resmeriță, care a precizat că suma donată de Organizația PSD Lupeni în numerar familiei Ștefaniei este de 5000 de lei. ”Organizația PSD Lupeni a decis și de data aceasta, să vină alături de oameni din comunitatea noastră, care au probleme de sănătate. Nu este nici prima oară și cred că nu va fi nici ultima oară când facem acest lucru. În altă ordine de idei, vreau să precizez că nu suma de bani pe care am strâns-o și am donat-o pentru acets caz umanitar este importantă, ci mai ales faptul că am simțit membrii PSD Lupeni hotărâți să se implice. Nu ne facem un titlul de glorie din acest demers, poate că nici nu aș fi făcut public acest lucru, dar am considerat că, în acest mod, poate vom reuși, să convingem și alți oameni cu posibilități, să ajute. Pentru că puterea exemplului este întotdeauna mobilizatoare”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță, președintele PSD Lupeni.

Nu este pentru prima oară când membrii familiei politice a social-democraților din Lupeni se mobilizează pentru a face un gest caritabil. Anul trecut, de exemplu, PSD Lupeni a contribuit decisiv la reconstruirea și dotarea locuinței unei familii cu mulți copii din cartierul Ștefan al municipiului Lupeni, care a ars până la temelie în urma unui incendiu. Iar astfel de exemple nu sunt singurale, pentru că la PSD Lupeni, și acest tip de atitudine face parte din programul politic al organizației conduse de senatorul Cristian Resmeriță.

”Nu există o realizare mai importantă pentru un om politic decât ceea ce poate face pentru oamenii din comunitatea pe care o reprezintă. Și nu există o mai mare mulțumire de sine pe care o poți avea, ca om, decât aceea de a ști că ai putut să contribui la însănătoșirea unui om, mai ales a unui copil. De aceea, facem astfel de gesturi umanitare. Și noi, ca oameni politici, dar și toți cei care simt că trebuie să o facă. Și de aceea vorbim, uneori, despre ele. Pentru a le arăta tuturor că aceste gesturi nu sunt în zadar, ci pot fi decisive, așa cum sunt convins că ele o vor ajuta pe Ștefania să redevină un copil sănătos și fericit, așa cum o merită cu prisosință. Alături de colegii mei din Organizația PSD Lupeni îi dorim multă sănătate tinerei ȘTEFANIA!”, a mai spus Cristian Resmeriță, președintele Organizației PSD Lupeni.

Tuturor celor care au făcut donații în acest apel umanitar, familia Ștefaniei Corcheș le transmite sincere mulțumiri.