Opera Nights 2023 aduce spectacole de operă și muzică clasică în cinci localități ale județului Hunedoara

Home Cultură Opera Nights 2023 aduce spectacole de operă și muzică clasică în cinci localități ale județului Hunedoara
Opera Nights 2023 aduce spectacole de operă și muzică clasică în cinci localități ale județului Hunedoara

Pentru prima dată, Festivalul de operă și muzică clasică „Opera Nights” se va desfășura în cinci localități ale județului Hunedoara.

Consiliul Județean Hunedoara, împreună cu instituțiile de cultură din subordine, susține organizarea acestui festival, care este unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale desfășurate în județul Hunedoara.

Pentru ediția 2023 care se va desfășura în perioada 12 – 16 iulie 2023, vor fi pregătite cinci spectacole de înaltă ținută, care vor fi organizate în cinci localități ale județului, în locații deosebite, oferind astfel posibilitatea tuturor iubitorilor de operă să asiste la punerea în scenă a unor capodopere ale culturii după cum urmează:

  • 12 iulie, Orăștie: La Traviata (Giuseppe Verdi);
  • 13 iulie, Brad: Bărbierul din Sevilla (Gioachino Rossini);
  • 14 iulie, Petrila: Carmina Burana (Carl Orff);
  • 15 iulie, Hunedoara: Rigoletto (Giuseppe Verdi);
  • 16 iulie, Deva: Trubadurul (Giuseppe Verdi).

În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia să reîntâlnească nume de referință din muzica clasică și de operă din țară și străinătate. Ansamblul orchestră – balet – cor al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța va acompania soliștii. Directoarea artistică a festivalului este soprana Daniela Vlădescu.

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul instituțiilor culturale și a celor de promovare din subordinea Consiliului Județean Hunedoara: Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu”, Petroșani, Teatrul de Artă Deva, Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva, Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara.

Accesul publicului va fi liber, în limita locurilor disponibile.