Fotbalul, sport și distracție în familie și în comunitate, la Petroșani

Home Stiri la zi Fotbalul, sport și distracție în familie și în comunitate, la Petroșani
Fotbalul, sport și distracție în familie și în comunitate, la Petroșani

Nu mai puțin de 52 de familii din Valea Jiului au răspuns provocării lansate de CSM Jiul Petroșani, ACS Damian Militaru, AJF și Primăria municipiului Petroșani, înscriindu-se în competiția de mini-fotbal ”Fotbal în familie!”, organizată în week-end, la Petroșani. Alți peste 100 de participanți au îndeplinit rolul de suporteri, împreună, cu toții, reușind să demonstreze că sportul-rege este o modalitate foarte bună de a aduce familiile împreuna și de a crea un interes comun și o experiență de legătură.

Evenimentul, organizat în premieră în Valea Jiului, a constat într-o succesiune de ”miuțe în fața blocului”, și s-a desfășurat în avanpremiera Zilei Internaționale a Familiei. Partidele de mini-fotbal s-au desfășurat pe un teren amenajat în centrul civic al localității, în Piața Victoriei, iar pe teren s-au întrecut, rând pe rând, câte două echipe formate fiecare din doi părinți și un copil.

La prima ediție, cele mai bune familii de fotbaliști s-au dovedit a fi: Familia Petrila (câștigătoarea competiției), Familia Cărpenean (locul al II-lea), Familia Diaconescu (locul al III-lea) și Familia Cucu (locul al IV-lea. Fiecare familie participantă la concurs a primit câte o diplomă de participare și o medalie, iar echipele ajunse în semifinale au primit trofeele competiției. Acestea le-au fost înmânate sportivilor amatori de viceprimarul municipiului Petroșani, Mariana Ghioc, împreună cu preșeiudntele Asociației Județene de Fotbal, Cristian Petrean, de apreciatul sportiv al Jiului, Damian Militaru și de componenți actualei echipei de seniori Amadou Dioum și Stephane Fehraoui.

Competiția a fost una reușită, misiunea organizatorilor fiind una pe deplin îndeplinită, fapt confirmat nu atât de munărul mare de participanți, cât mai ales de atmosfera frumoasă de pe parcursul desfășurării acestuia. ”Fotbal în familie” s-a dovedit astfel un eveniment inedit care aduce în atenție rolul sportului în viața de familie, dar și rolul unor astfel de competiții în viața comunității.

Felicitări, câștigătorilor, participanților și orgtanizatorilor !