INSEMEX Petroșani, participant și premiant la „EuroInvent” 2023

Home Stiri la zi INSEMEX Petroșani, participant și premiant la „EuroInvent” 2023
INSEMEX Petroșani, participant și premiant la „EuroInvent” 2023

O nouă ediție a Expoziției Europene de Creativitate și Inovație „EuroInvent” 2023 s-a desfășurat, în perioada 11-13 mai 2023 la Iași.

Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul XV a fost organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Forumul Inventatorilor Români, în parteneriat cu Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, Europe Direct Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Institutul Național de Cercetare pentru Protecția Mediului (INCDPM), Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Universiti Malaysia Perlis și Czestochowa University of Technology Poland, sub Patronajul Ministerului Cercetării, Inovării, Dezvoltării și Digitalizării.

Și în acest an, Expoziția Europeană de Creativitate și Inovație „EuroInvent” s-a bucurat de interes mare în rândul echipelor de cercetători din România și din întreaga lume. Acest lucru s-a concretizat în prezentarea unui număr total de 715 de proiecte, 122 de lucrări fiind susținute în cadrul conferințelor din domeniul Științei și Ingineriei Materialelor, dar și în cele peste 25 de volume prezentate la Salonul de carte ”EuroInvent” și participarea unui număr de peste 50 de artiști la Salonul de arte frumoase ”EuroInvent”.

Între participanții la Expoziția Europeană de Creativitate și Inovație „EuroInvent” 2023 s-a numărat, ca de fiecare dată, și INCD-INSEMEX Petroșani. Cercetătorii Institutului Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD INSEMEX Petroșani, au prezentat la acest eveniment o serie de inventii în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriu cu premii. Astfel, proiectele cercetătorilor din Valea Jiului au fost distinse cu un număr de 2 medalii de aur, 2 medalii de argint, o medalie de bronz, precum si un premiu special oferită de organizatori pentru modul de prezentare al invențiilor.

”Sunt rezultate care ne onorează și care confirmă faptul că, în cadrul Institutului Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD INSEMEX Petroșani, activitățile de cercetare și inventică ale colegilor noștri păstrează, în continuare, același trend ascendent și valoros. Îi felicit pe colegii mei care au obținut aceste rezultate la Expoziția Europeană de Creativitate și Inovație „EuroInvent” 2023. Ne concentrăm, în perioada următoare și pe elaborarea altor proiecte similare competitive și inovatoare, pe care le vom aduce în atenție în cadrul celorlalte saloane naționale și internaționale de inventică și cercetare la care vom participa în cursul acestui an”, a declarat dr.ing. George Artur Găman, director general al INCD INSEMEX Petroșani.

Expoziția Europeană de Creativitate și Inovație „EuroInvent” 2023 a avut un caracter internațional, bucurându-se de o largă prezență a cercetătorilor din întreaga lume. Țările înregistrate la evenimentele EuroInvent 2023 au fost: Angola, Argentina, Australia, Bulgaria, Belgia, Cambodgia, Canada, China, Croația, India, Indonezia, Iran, Israel, Japonia, Coreea, Liban, Macao, Maroc, Macedonia, Malaysia, Republica Moldova, Noua Zeelandă, Filipine, Polonia, Portugalia, Arabia Saudită, Sudan, Taiwan, Thailanda, Turcia, Ucraina, Anglia, Statele Unite ale Americii, Vietnam.