”Cântăm pentru viață”, spectacol caritabil al copiilor de la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani

Home Stiri la zi ”Cântăm pentru viață”, spectacol caritabil al copiilor de la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani
”Cântăm pentru viață”, spectacol caritabil al copiilor de la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani

Elevii Școlii gimnaziale ”I.G. Duca” din municipiul Petroșani, reuniți în Clubul IMPACT Pride of Petroșani, derulează și în acest an proiectul caritabil intitulat ”Cântăm pentru viață”. Acesta aduce în atenția comunității locale un spectacol artistic maraton, derulat pe o perioadă de 3 săptămâni, în fiecare duminică a lunii mai, spectacolul fiind destinat celebrării vieții, a Copilului, a tot ceea ce este mai frumos și mai de preț!

”Pentru că în 2009 a fost abrogat un drept bănesc denumit ”Trusou pentru bebeluși”, care se acorda la nașterea fiecărui copil, tinerii din Clubul IMPACT Pride of Petroșani de la școala noastră dragă au decis să ajute ei nou- născuții din familiile cu dificultăți socio-economice, mamele adolescente sau mamele singure din comunitatea locală, prin oferirea unui trusou cu tot ceea ce este necesar pentru prima lună de viață a bebelușilor. Toate fondurile obținute din vânzarea de bilete în cadrul acestui spectacol, din vânzarea de obiecte personalizate și handmade precum și sumele colectate din donații vor fi destinate cumpărării de trusouri”, spune prof. Ramona Gabriela Asan, director adjunct al Școlii gimnaziale ”I.G. Duca” și lider al Clubului IMPACT.

Spectacolul caritabil ”Cântăm pentru viață” se desfășoară la Petroșani încă din anul 2012, în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, organizată de ProVobis- Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat Cluj-Napoca, în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi Lupeni, Școala Gimnazială ”Ion Gheorghe Duca” Petroșani, Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu Petroșani, dar și cu multe alte instituții, asociații și organizații. Începând cu anul 2020, acestui proiect i s-a alăturat un nou partener de nădejde, Asociația ”Dezvoltăm comunitatea”.

Cum puteți ajuta pentru materializarea scopului caritabil al acestui proiect? Participând la spectacolul ”Cântăm pentru viață”, un spectacol cu momente artistice unice, ca și la celelalte ediții, ca artiști sau ca spectatori. Deveniți astfel artiști, dar și voluntari pentru comunitate! Pentru orice detalii legate de acest lucru puteți apela la liderii clubului IMACT, prof. Ramona Gabriela Asan, prof. Alina Loredana Hoarcă Codrea, prof. Alina Adriana Ghirold și prof. Mihaela Cimpoeșu.

Spectacolele ”Cântăm pentru viață” vor avea loc la Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani duminică, 21 mai 2023, respetiv duminică 28 mai 2023, de la ora 16,00. Prețul unui bilet este de 15 lei!

E bine de știut faptul că și înm situația în care, din diverse motive, nu puteți participa la spectacol, dar totuși doriți să vă implicați și să ajutați, puteți face oricând donații în contul Asociației ”Dezvoltăm comunitatea”, RO04BTRLRONCRT0542697901, cu mențiunea ”Donație pentru bebeluși”!