Regal sportiv la ”Cupa Parâng 2023” la gimnastică aerobică de la Petroșani

Home Stiri la zi Regal sportiv la ”Cupa Parâng 2023” la gimnastică aerobică de la Petroșani
Regal sportiv la ”Cupa Parâng 2023” la gimnastică aerobică de la Petroșani

Eveniment de tradiție în calendarul competițiilor sportive din Valea Jiului, concursul regional de gimnastică aerobică ”Cupa Parâng”, desfășurat sâmbătă, 20 mai 2023 la sala de sport a Colegiului ”Hermes” din Petroșani a oferit publicului un veritabil regal sportiv.

Câteva sute de tineri sportivi, de la cercurile de gimnastică aerobică ale Cluburilor și Palatelor Copiilor din țară, dar și de la cluburi sportive în care sunt organizate astfel de ramuri sportive, și-au disputat trofeele, medaliile și diplomele puse în joc de organizatori: Clubul copiilor Valea Jiului Petroșani și Primăria municipiului Petroșani. Parteneri de tradiție în evenimentele competiționale de acest fel, la Petroșani au fost prezenți și de această gimnaști de la Palatul Copiilor din Arad (coordonator prof. Elza Fărcuța), Asociația Sportivă Gymteam Arad (coordonator prof. Alexandra Cicirean), Clubul Copiilor Sector 1 București (coordonator prof. Clara Stoian), Clubul Copiilor Bălan (coordonator prof. Judit Majorchik), Asociația Sportivă Fitgym Miercurea Ciuc (coodonator prof. Judit Majorchik), Palatul Copiilor Iași (coordonatori prof. Elena Guțu și prof. Bogdan Andrei Bantă), Palatul Copiilor Oradea 1 (coordonator prof. Amalia Cosmina Pop), Palatul Copiilor Oradea 2 (coordonator prof. Luminița Morar) și, desigur, Clubul Copiilor Valea Jiului Petroșani (coordonator prof. Adriana Popa).

De altfel, important de precizat este faptul că organizarea ”Cupei Parâng” la gimnastică aerobică de la Petroșani este, în toate cele XVI ediții de până acum, un rod al inițiativei, pasiunii și implicării prof. Adriana Popa, antrenorul Cercului de gimnastică aerobică de la Clubul copiilor Valea Jiului Petroșani, fapt remarcat de altfel și în cuvântul de bun venit transmis participanților de către prof. Cosmin Kiss, directorul acestei apreciate și active instituții de educație complementară din Valea Jiului. Eforturilor organizatorilor li s-au alăturat, fără rezerve, spre cinstea lor, membri Comitetului de părinți și părinții copiilor înscriși la cercul de gimnastică aerobică de la Clubul copiilor Petroșani, dar și CAR Parângul Petroșani și Primăria municipiului Petroșani.

”Este deosebit de important faptul că municipiul Petroșani găzduiește o competiție regională de gimnastică aerobică a cărei tradiție și valoare sunt incontestabile și este o bucurie și o onoare pentru noi, ca administrație publică, să fim alături de părinți și copii, de conducerea Clubului copiilor, în organizarea unui eveniment sportiv de asemenea anvergură. Vă felicit și vă doresc succes tuturor!”, a spus, în mesajul său, Mariana Ghioc, viceprimarul municipiului Petroșani, prezentă la festivitatea de deschidere.

Concursul regional de gimnastică aerobică dotat cu ”Cupa Parâng” de la Petroșani s-a desfășurat pe două nivele valorice (performanță și avansați) la toate categoriile de vârstă (preșcolari, clasele I-II, clasele III-IV, clasele V-VIII și clasele IX-XII), iar probele din concurs au fost: individual, perechi, trio, grup 5, acestea fiind completate cu probele de Gimnastică aerobică, respectiv Aerobic Dance. Așa cum anticipam, evoluția sportivilor din Valea Jiului, pregătiți de antrenorul Adriana Popa, s-a dovedit a fi una de excepție, așa cum gimnaștii de la Clubul copiilor Valea Jiului ne-au obișnuit deja, la toate întrecerile sportive la care participă. Și de această dată, bilanțul a fost unul de excepție, cu 13 locuri I și 4 locuri II, acesta fiind de altfel cel mai bun bilanț obținut dintre toate echipele participante. ”Sunt mulțumită de evoluția sportivilor mei, care s-au ridicat și de această dată la înălțimea așteptărilor, cu toate că emoțiile din cadrul competițiilor pe care le desfășurăm acasă, la Petroșani, sunt mult mai mari, având în vedere că sportivii evoluează aici nu doar în fața exigentului juriu, ci și în fața propriilor familii. Important este că am avut rezultate foarte bune, dar mai ales că ne-am bucurat de o zi excepțională alături de colegii din țară, cărora le mulțumesc pentru prezența lor la acest eveniment sportiv”, a declarat prof. Adriana Popa.

Dincolo de zâmbetele minunate de pe chipul fiecărui participant în concurs, dincolo de spectacolul artistic deosebit oferit de fiecare concurent și de fiecare echipă, de competența juriului alcătuit din arbitri federali de gimnastică aerobică prof. Adriana Vasilescu, prof. Alexandra Cicirean și prof. Elena Guțu, cărora li s-a alăturat secretarul comisiei de arbitraj, prof. Mihaela Ștefania Cioc, a fost în mod special analiza elementelor obligatorii de gimnastică inserate în fiecare exercițiu prezentat de concurenți, aspect care a stat de altfel la departajarea câștigătorilor. Pentru că altfel, toți participanții, fie ei concurenți, antrenori sau spectatori au fost câștigători la unison ai unei zile de excepție în compania unui sport de o eleganță aparte, într-un adevărat regal sportiv.

Felicitări, tuturor!