PSD Lupeni, organizația faptelor bune!

Home Politică PSD Lupeni, organizația faptelor bune!
PSD Lupeni, organizația faptelor bune!

Pare-se că membri Organizației municipale Lupeni a Partidului Social Democrat au înțeles foarte bine lecția solidarității, care constituie unul din  fundamentele pe care a fost construit statutul acestei formațiuni politice. Așa se face că, în ultimii ani, auzim constant și tot mai des despre acțiunile membrilor PSD Lupeni menite să vină în sprijinul unor cetățeni aflați la nevoie sau menite pur și simplu să contribuie la derularea unor proiecte caritabile cu valoare adăugată. Într-un fel, am putea spune, fărăr teama de a greși, că PSD Lupeni a devenit o veritabilă organizație a faptelor bune!

Este și ceea ce se întâmplă în aceste zile, când la Școala gimnazială nr. 3 din municipiul Lupeni se derulează un proiect caritabil care-și propune să mobilizeze întreaga comunitate locală în jurul campaniei ”Împreună pentru școala noastră” prin care se dorește crearea unui spațiu de învățare outdoor pentru elevii care învață la această unitate de învățământ. În acest scop, Școala gimnazială nr. 3 a fost angrenată în cadrul proiectului național cu același titlu derulat de Asociația Narada, având astfel șansa ca toate fondurile colectate din donații și din valorificarea unor obiecte în cadrul ”Târgului Împreună pentru Școala noastră”, precum și din biletele de intrare la spectacolul care va avea loc luni, 29 mai 2023, ora 17,00 la palatul Cultural Lupeni, vor fi dublate de Narada, în cadrul unui mecanism susținut de Bergerat Monnoyeour și Ipso Agricultură.

Printre cei care deja au făcut o donație substanțială în contul acestui proiect se numără și Organizația PSD a municipiului Lupeni. Potrivit președintelui PSD Lupeni, senatorul Cristian Resmeriță, pentru susținerea acestui proiect, social-democrații din Lupeni au decis să aloce din bugetul organizației de partid suma de 3.000 de lei.

”Am semnat un contract de sponsorizare în data de 27 mai 2023, prin care alocăm pentru proiectul Școlii gimnaziale nr. 3 din municipiul Lupeni suma de 3000 de lei. A fost o decizie unanimă a colegilor mei din organizația PSD Lupeni, o decizie pe care am luat-o pentru că noi credem că putem fi astfel un factor mobilizatori și pentru alții. În altă ordine de idei, este cât se poate de evident că, prin tot ceea ce încercăm să facem, atât în plan politic, cât și în plan administrativ, este să demonstrăm că organizația noastră politică este una a faptelor bune. Până la urmă, cred că aceasta este și misiunea pe care ne-au dat-o cetățenii, atunci când ne-au oferit votul lor de încredere, bazându-se că vom face, și la Primărie, și la Consiliul județean, și în Parlament, lucruri bune pentru oameni și pentru comunitatea noastră locală. Nu vă ascund faptul că este o latură a muncii de partid care-mi conferă și mie, dar și întregii noastre echipe și familii politice, reale satisfacții. Știm că atunci când faci bine, găsești bine și ne dorim să fim, la PSD Lupeni, cu adevărat o organizație a faptelor bune!”, spune senatorul Cristian Resmeriță, președintele PSD Lupeni.

De altfel, nu este pentru prima dată când sprijinul oferit unor acte sociale sau caritabile de membri PSD Lupeni au cântărit decisiv la sprijinirea unor oameni, cel mai recent fiind cel oferit micuței Ștefania Corcheș, fetița din Vulcan pentru care întreaga comunitate din Valea Jiului s-a mobilizat pentru a strânge suma necesară unei operații pe care aceasta trebuie să o facă într-o clinică privată. De asemenea, în 2021, membri Organizației PSD Lupeni s-au mobilizat exemplar oferind sprijin financiar pentru refacerea casei pentru o familie cu mulți copii din cartierul Ștefan, după ce locuința acestora fusese mistuită de flăcări. Iar exemplele ar putea continua, ele fiind numeroasă însă de cele mai multe ori sprijinul oferit de PSD în materializarea unor fapte bune nu a fost clamat de aceștia.

”În ultima perioadă am decis să și vorbim despre faptele bune pe care le facem. Nu ca să ne lăudăm, pentru că nu este cazul, ci pur și simplu deoarece credem că puterea exemplului poate mobiliza oamenii și comunitatea. Sunt mulți oameni care au nevoie de sprijin, așa cum sunt multe proiecte frumoase și necesare care pot fi sprijinite, dacă suntem uniți, dacă punem mână de la mână și dacă suntem convinși că putem face bine. În ceea ce ne privește pe noi, cei de la PSD Lupeni, vă asigur că acest lucru face parte din politica noastră, pentru că în calitate de social-democrați vrem ca într-adevăr PSD Lupeni să fie o organizație a faptelor bune!”, a mai spus senatorul Cristian Resmeriță.