Sărbătoare a copilăriei, cu sport și distracție, la Vulcan

Home Stiri la zi Sărbătoare a copilăriei, cu sport și distracție, la Vulcan
Sărbătoare a copilăriei, cu sport și distracție, la Vulcan

Ziua de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copiilor a fost sărbătorită la Vulcan printr-o serie de activități în care au fost angrenați peste o mie de copii. Pentru că, în municipiul Vulcan, există foarte mulți copii care practică sportul, în diferitele forme ale acestuia, atât individual, cât și îmn cadrul Clubului Sportiv Municipal ”Mihai Viteazu” sau a unor cluburi sportive private, autoritățile locale din municipiul Vulcan au conturat un program competițional special dedicat acestora.

Astfel, la sala polivalentă a municipiului, la sala de sport a Liceului ”Mihai Viteazu”, la Bazinul Didactic de Înot și pe stadionul ”Central” din Vulcan au avut loc, preț de două zile, întreceri sportive de fotbal, baschet, handbal, volei, înot, arte marțiale și kempo. Câștigători au fost, de data aceasta, toți copiii participanți, care s-au bucurat de însemnele participării la aceste competiții sportive (diplome, medalii, cupe) oferite de Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan.

Pasionații de ciclism, role sau cros au avut și ei ocazia de a-și prezenta talentul în fața vulcănenilor, porțiunea centrală a Bulevardului Mihai Viteazu, cuprinsă între Primărie și zona Unic, fiind-u-le pusă la dispoziție în totalitate în ziua de 1 Iunie. Tot aici, în fața sediului administrației locale a avut loc și întâlnirea celor mici cu personajele de poveste întrupate de actorii Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, moment care s-a bucurat de succes în rândul copiilor, dar și de admirația părinților și bunicilor.

La toate aceste activități a participat și primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu. Acesta s-a declarat încântat de modul în care copiii Vulcanului au sărbătorit Ziua Copiilor, dar și-a adus aminte cu nostalgie și de anii copilăriei sale. ”M-a întrebat cineva astăzi ce îmi doream când eram copil. Nu am știut să răspund imediat, dar pe tot parcursul acestei zile m-am tot gândit. Știți ce aș răspunde acum? Dacă aș fi avut câte un pic din tot ce am văzut azi la copii m-aș fi bucurat. Așa că azi mi-am trăit copilăria netrăită. Și am mai învătat ceva de la libertatea acestor copii. Ei se bucură fără a fi falși. Aș vrea să nu înțeleagă falsitatea. Am și eu un copil, un băiat, iar de astăzi o să fiu de acord să fac schimb de roluri cu el. Copiii pot fi tratați ca oamenii mari în relațiile cu noi. A fost o zi de care eu aveam nevoie. Și le mulțumesc tuturor copiilor care mi-au fost astăzi… părinți”, a consemnat primarul Cristian Merișanu, emoția acestei zile cu adevărat speciale.