Noul Bazin didactic de înot de la Lupeni, tot mai aproape de finalizarea lucrărilor

Home Administrație Noul Bazin didactic de înot de la Lupeni, tot mai aproape de finalizarea lucrărilor
Noul Bazin didactic de înot de la Lupeni, tot mai aproape de finalizarea lucrărilor

Lucrările de pe șantierul investiției privind construcția noului Bazin didactic pentru înot din municipiul Lupeni sunt tot mai aproape de finalizare, astfel încât, cel mai probabil în toamna acestui an, pasionații de natație din Valea Jiului, îndeosebi copiii și tinerii din municipiul Lupeni, vor avea la dispoziție încă o soluție pentru a desluși tainele acestui frumos sport.

Lucrările la construcția viitorului Bazin didactic de înot de la Lupeni evoluează în graficul angajat de constructor, lucru constatat chiar de către primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, care a vizitat recent șantierul. ”Am demarat acest proiect în anul 2019 când Primăria municipiului Lupeni a depus diligențele necesare pentru includerea noastră în Programul Național de construire a Bazinelor didactice pentru înot, derulat prin CNI și mă bucur că am reușit, în sfârșit, să ajungem la etapa în care lucrările evoluează și se apropie, cu pași repezi, de finalizare”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta evidențiază faptul că, în proporție de 90%, lucrările la acest important obiectiv de investiții de pe raza municipiului Lupeni sunt deja realizate. Construcția propriu-zisă este ridicată deja de câte luni, iar în prezent se lucrează intens, atât la interior, cât și la exterior, la tencuieli, faianțări, vopsitorii și alte finisaje necesare.

Obiectivul este construit prin intermediul finanțării asigurate de CNI, însă și autorităților locale din municipiul Lupeni le revine obligația de a asigura finanțarea unor cheltuieli necesare pentru racordurile la utilități, dar și cheltuielile pentru administrarea ulterioară a acestui obiectiv. Primarul Lucian Resmeriță precizează că, în ceea ce privește racordurile la utilități, investițiile derulate de administrația publică locală din municipiului Lupeni înregistrează și ele un progres fizic constant. ”Deja am finalizat lucrările pentru a aduce apa și canalizarea. Lucrăm în prezent la noul transformator de curent de 350 KW din zonă, pe care-l construim special pentru a putea deservi acest obiectiv. Avem deja în procedură de licitație și realizarea conductei de racordare a bazinului la rețeaua publică de gaz metan, lucrare pe care estimez că o vom finaliza luna aceasta. Practic, dacă nu vor apărea elemente neprevăzute, în toamna acestui an vom putea finaliza acest obiectiv de investiții cu impact deosebit de mare atât în rândul cetățenilor din municipiul nostru, îndeosebi al copiilor, dar și în rândul turiștilor care vor veni, în următorul sezon de iarnă în stațiunea Straja și care vor avea posibilitatea, la rândul lor, să utilizeze această nouă facilitate de relaxare construită la baza stațiunii”, a mai declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Valoarea proiectului este de aproximativ 12 milioane de lei. Viitorul bazin de înot de la Lupeni este construit în zona Agrement, în vecinătatea stației de plecare a telegondolei către stațiunea turistică Straja, pe un teren în suprafață de 15.430 mp, pus la dispoziție de Consiliul Local Lupeni.