La Lupeni a început construcția unui nou bloc de locuințe sociale

Home Administrație La Lupeni a început construcția unui nou bloc de locuințe sociale
La Lupeni a început construcția unui nou bloc de locuințe sociale

Cu toate că statisticile consemnează o restrângere a numărului populației în toate localitățile din Valea Jiului, problemele imobiliare constituie încă o serioasă realitate cu care se confruntă autoritățile publice locale. Așa este și la Lupeni, acolo unde Primăria înregistrează în mod constant cereri pentru repartizarea unei locuințe sociale, numărul acestora fiind în prezent la nivelul sutelor.

În aceste condiții, proiectele privind reabilitarea și construcția unor noi blocuri de locuințe sociale reprezintă încă o prioritate pe agenda de lucru a autorităților publice, iar la Lupeni, în ultimii ani, s-au făcut câțiva pași importanți în această direcție.

Tot în acest context se înscrie și proiectul privind construcția unui nou bloc de locuințe sociale, pe amplasamentul fostul bloc D1 de pe strada Tineretului, în vecinătatea sediului Poștei. Vechiul bloc de locuințe sociale de pe acest amplasament a fost demolat, după ce clădirea a fost grav avariată în 2017, când tavanul unui apartament de la parter s-a prăbușit cu totul peste locuința aflată dedesubt. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă reprezentanții administrației locale au decis să evacueze toate cele 30 de familii care locuiau în acest bloc de locuințe sociale, iar studiile de rezistență asupra clădirii au recomandat demolarea acesteia.

În paralel însă, Primăria municipiului Lupeni a întocmit un proiect tehnic pentru realizarea unui alt bloc de locuințe sociale pe acest amplasament, pentru care a reușit, în urma eforturilor depuse de administrația locală condusă de Lucian Resmeriță, să obțină o finanțare din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Locale. ”Proiectul a fost depus în urmă cu doi ani la Ministerul Dezvoltării, a fost aprobat iar anul trecut a fost organizată și licitația pentru execuția noului bloc de locuințe sociale. Din păcate firma care a câștigat s-a mișcat destul de greu cu organizarea de șantier și lucrările efective la acest proiect au început abia în primăvara acestui an. Sper că odată de acestea au demarat, lucrările de execuție să se deruleze rapid astfel încât, în cel mai scurt termen posibil, să reușim să dăm în folosință cele 48 de unități locative pe care le vom aici, pentru familiile care au nevoie și care au depus cereri de repartizare a unor locuințe sociale”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta precizează că noul bloc de locuințe sociale de pe strada Tineretului va avea 48 de unități, 18 fiind apartamente cu două camere și 30 de garsoniere. Toate spațiile vor fi prevăzute cu bucătărie și baie, vor fi racordate la utilități (apă, canalizare, electricitate și gaz metan) și vor fi dotate cu centrale termice individuale.

Valoarea proiectului privind construirea noului bloc de locuionțe sociale din municipiul Lupeni este de aproximativ 14 milioane de lei, din care 98% din bani sunt asigurați din fonduri guvernamentale, Primăriei revenindu-i doar obligația finanțării lucrărilor de racordare la rețelele de utilități publice.

”Avem nevoie de locuințe pentru cetățenii municipiului Lupeni, avem nevoie de locuințe sociale pentru familiile vulnerabile și vom căuta să găsim soluții cât mai rapide pentru ca proiectul nostru privind construcția acestui nou bloc de pe strada Tineretului să devine, cât mai repede posibil, realitate, așa cum vom căuta să identificăm și să valorificăm și alte oportunități în această direcție”, a mai precizat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.