”Oile Domnului”, comedia lui Valeriu Butulescu, într-o nouă reprezentație la Teatrul Soroca din Moldova

Home Cultură ”Oile Domnului”, comedia lui Valeriu Butulescu, într-o nouă reprezentație la Teatrul Soroca din Moldova
”Oile Domnului”, comedia lui Valeriu Butulescu, într-o nouă reprezentație la Teatrul Soroca din Moldova

Una dintre cele mai apreciate piese de teatru din creația dramaturgică a valorosului scriitor și om de cultură al Văii Jiului,  Valeriu Butulescu a fost pusă în scenă, recent, la teatrul Soroca din Republica Moldova.

Este vorba despre comedia ”Oile Domnului”, o piesă de teatru publicată de dramaturgul Valeriu Butulescu în 2001. Piesa s-a bucurat de succes pe scenele teatrale din România, fiind jucată în premieră la Teatrul de Revistă din Deva, în 2003, sub bagheta regizorală a lui Boris Melinti. Această piesă a fost însă pusă în scenă cu succes și în alte teatre din România, fie sub acest nume, fie sub titlul ”Satul electronic”.

De curând, piesa a fost prezentată și în Republica Moldova, într-o versiune regizorală ce poartă semnătura lui V. Sărătilă, avându-i ca protagoniști pe actorii Teatrului  ”Veniamin Apostol” din Soroca, piesa fiind jucată în premieră pe data de 12 mai 2023, în cadrul Festivalului ”Petre Popa-60 de ani” din orașul basarabean.

”Am aflat cu satisfacţie, ce-i drept doar de pe internet, că recent mi s-a mai jucat o piesă: Oile Domnului. De data aceasta în Republica Moldova, pe scena Teatrului din Soroca. Nu mi-a cerut nimeni acordul. Dar nu fac nazuri! Dacă mi-l cereau, eram de acord, desigur, fiind vorba de o trupă de tineri. E grea viaţa de scriitor clasic. Chiar dacă n-ai murit, nu-ţi mai cere nimeni părerea. Totuși, sincere felicitări realizatorilor!”, ne-a declarat dramaturgul Valeriu Butulescu.

Piesele acestuia sunt tot mai des jucate pe scenele teatrale din Basarabia, dar și la diferite teatre din România și din alte țări ale lumii, dar din ce în ce mai rara, spre deloc, acasă, în județul Hunedoara.