Programul alternativ de guvernare al AUR, prezentat spre dezbatere în județul Hunedoara

Home Politică Programul alternativ de guvernare al AUR, prezentat spre dezbatere în județul Hunedoara
Programul alternativ de guvernare al AUR, prezentat spre dezbatere în județul Hunedoara

Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) este în prezent, atât în Parlament, cât și în percepția opiniei publice din România reliefată de cele mai recente sondaje de opinie, principala forță politică de opoziție din țara noastră.

Acest statut obligă liderii formațiunii politice conduse de George Simion să abordeze însă mult mai pragmatic activitatea în plan politic și să-i convingă pe români, în perspectiva alegerilor din 2024, că poate fi mai mult decât un partid de opoziție și că este pregătit chiar să guverneze România. În acest context, AUR a lansat în dezbatere publică un Program de Guvernare intitulat ”Reconstruim România”, program pe care liderii naționali ai acestei formațiuni politice îl prezintă românilor, printre altele și în cadrul unui turneu național. Sâmbătă, 17 iunie 2023, a fost rândul hunedorenilor de a lua parte, în acest scop, la un eveniment public organizat de AUR la Deva.

Peste 600 de delegați din județul Hunedoara au participat la această întâlnire și au putut afla detalii despre Programul de guvernare ”Reconstruim România” al AUR, dar și să exprime puncte de vedere care să contribuie la îmbunătățirea acestuia, într-o dezbatere publică la care au fost prezenți, alături de liderii județeni ai AUR, senatorul Claudiu Târziu –  președintele Consiliului Național de Conducere (CNC) al AUR, Sorin Lavric – președintele Senatului AUR, Robert Alecu – vicepreședinte AUR, Ringo Dămureanu – deputat AUR, conferențiarul universitar Avram Fițiu și coordonatorul AUR, Eugen Popescu.

”AUR este un partid politic responsabil, care vrea să le arate românilor că este pregătit să guverneze România așa cum și-o doresc cetățenii acestei țări. De aceea ne dorim să aflăm de la români părerea lor cu privire la propunerile AUR, dar și să îmbunătățim documentul „Reconstruim România: Programul de Guvernare AUR în 15 puncte”. Marcăm, în același timp, o premieră politică pentru țara noastră, fiind pentru prima dată când un program de guvernare al unui partid politic este prezentat spre dezbatere publică, astfel încât observațiile și completările românilor să se regăsească în acesta. Mă bucur că această premieră își face drum în societatea românească și aici,  la Deva, în județul Hunedoara˝, a declarat Claudiu Târziu, membru fondator al AUR.

Programul de guvernare propus de AUR, ”Reconstruim România” vizează, în 15 puncte esențiale, următoarele abordări strategice:

  1. Românii – demni în Europa și în lume;
  2. Reducerea taxării muncii și a companiilor. Optimizare fiscală, simplificare, predictibilitate și debirocratizare a statului;
  3. Valorificarea în interesul românilor a resurselor naturale și a companiilor strategice;
  4. Asigurarea securității energetice și reindustrializara României;
  5. Fabricat în România Dezvoltarea capacităților de producție autohtone;
  6. Oprirea declinului demografic – încurajarea natalității și a familiei;
  7. Sănătatea națiunii;
  8. Cum arată astăzi școala, așa va arăta mâine țara!;
  9. Uniți prin infrastructură de la nord la sud, de la est la vest;
  10. Eficientizare administrativă. Guvern suplu și puternic și Parlament cu 300 de parlamentari;

În rândul participanților la dezbaterile care au avut loc la Deva pe marginea draftului de program de guvernare al AUR au participat peste 150 de reprezentanți ai organizațiilor AUR din Valea Jiului. Aceștia apreciază că AUR este o alternativă și pentru guvernarea locală.

Astfel, spre exemplu, liderul AUR Vulcan, Florin Govor spune că majoritatea din cele 15 puncte esențiale ale Programului de guvernare propus de AUR par a fi scrise cu dedicație pentru județul nostru și sunt cele mai potrivite pentru relansarea economică și socială a acestei regiuni, abandonată în ultimii 30 de ani de guvernările care s-au succedat atât la conducerea țării, cât și la nivelul autorităților publice locale.

La rândul său, Emanoel Andronache, un veteran al politicii naționaliste din județul Hunedoara, este de părere că Valea Jiului are nevoie de oameni cu mai mult spirit patriotic și naționalist la conducere, pentru a readuce această regiune la loc de frunte în industrie și economie, pentru a le oferi tinerilor și șomerilor locuri de muncă și pentru a dezvolta turismul la nivel competitiv. Andronache apreciază că toate aceste elemente de politică locală se regăsesc deja în Programul de guvernare al AUR și vor fi aplicate imediat ce românii vor încredința prin votul lor guvernarea acestui partid.

În opinia președintelui AUR Petroșani, Cristian Cațan, părerile românilor, părerile hunedorenilor, sunt deosebit de importante și ele vor contribui la îmbunătățurea acestui program de guvernare. ”Este timpul să participăm activ la soarta țării noastre! Avem nevoie de fiecare dintre voi, pentru ca vocile noastre sa fie auzite! Împreună vom reuși! Împreună vom construi o Românie suverană și reunită, puternică economic și competitivă, demnă și respectată!”, spune Cristian Cațan.

Documentul intitulat „Reconstruim România – Programul de guvernare AUR în 15 puncte”, poate fi consultat pe https://programaur.ro/