Culori, peisaje și fantezii florale în zona urbană a orașului Uricani

Home Administrație Culori, peisaje și fantezii florale în zona urbană a orașului Uricani
Culori, peisaje și fantezii florale în zona urbană a orașului Uricani

Situat într-un areal geografic absolut încântător, orașul Uricani oferă pasionaților de fotografie șansa unor cadre cu instantanee deosebit de frumoase care pot fi surprinse la fiecare pas.

Munții, pădurile, lacurile, casele și zonele rurale sunt tot atâtea peisaje care invită ochiul spre admirație și care permit aparatelor de fotografiat să imortalizeze cadre spectaculoase. De altfel, acest peisaj, cu toate oportunitățile sale, este principalul argument care a condus la obținerea de către autoritățile publice locale din orașul Uricani a statutului de stațiune turistică pentru localitatea de la capătul de vest al Văii Jiului. Sau, mai bine spus, de la ”Poarta principală de intrare în Parcul Național Retezat”.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, împreună cu echipa sa din cadrul administrației locale, cu concursul angajaților de la serviciul de administrare a domeniului public, au înțeles deja de ani mulți că aceste argumente obligă și autoritățile locale să completeze ”oferta” de imagine a centrului urban cu un peisaj care să fie atât pe placul cetățenilor, dar care să culeagă și aprecierile turiștilor. ”Acordăm o atenție sporită curățeniei în oraș. Știm că nu este ușor ca, pe de o parte, să dezvolți șantiere de investiții, iar pe de altă parte să păstrezi orașul curat, dar ne străduim să facem acest lucru în fiecare zi”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

În același timp, configurarea unor spații verzi, a parcurilor și zonelor de promenadă, amenajarea de covoare florale și alte elemente de peisagistică de acest fel fac parte din aceeași strategie de înfrumusețare a diverselor zone urbane de pe raza orașului Uricani. ”Nu vă ascund faptul că sunt, nu doar ca primar, ci și ca om, unul căruia îi plac florile. Și mă bucur când văd că asemenea mie și colegii mei din Primărie au acest simț al frumosului. Împreună, am reușit de fiecare dată ca, în prag de vară, să facem din orașul Uricani un oraș al florilor. Așa se întâmplă și anul acesta. Și nu pot decât să mă bucur că elementele de peisagistică florală pe care le-am conturat și realizat anul acesta sunt apreciate de cetățeni, dar și de către oamenii care tranzitează orașul în drumul lor spre frumoasele noastre zone turistice. Așa cum și mai mult mă bucur când văd că oamenii le fotografiază, pentru a păstra o amintire frumoasă a Uricaniului anului 2023”, a mai spus primarul Dănuț Buhăescu.

Foto: Vest Uricani (CNIPT Uricani)