Principala arteră rutieră a orașului Petrila va fi modernizată pe un proiect câștigat de echipa primarului Vasile Jurca în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”

Home Administrație Principala arteră rutieră a orașului Petrila va fi modernizată pe un proiect câștigat de echipa primarului Vasile Jurca în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”
Principala arteră rutieră a orașului Petrila va fi modernizată pe un proiect câștigat de echipa primarului Vasile Jurca în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”

Micile imperfecțiuni și unele inconveniente în traficul rutier de pe zona centrală a orașului Petrila vor dispărea în curând, odată cu implementarea unui nou proiect al administrației publice locale din această localitate.

Configurat de echipa primarului Vasile Jurca, proiectul privind modernizarea infrastructurii rutiere din orașul Petrila se bucură de o nouă oportunitate de punere în practică, de data aceasta printr-o finanțare obținută în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Salygni”. În acest sens, zilele trecute, la București, primarul orașului Petrila a semnat un contract de finanțare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Locale, împreună cu secretarul de stat Alexandru Stoica.

”Am semnat, zilele trecute, la București, alături de secretarul de stat Alexandru Stoica în cadrul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, un nou contract de finanțare pentru orașul Petrila prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Prin acest program se va moderniza strada Republicii, se va turna un nou strat de covor asfaltic, se vor realiza parcări în zona centrală a orașului și în cartierul 8 Martie, și 22 Decembrie precum și un sens giratoriu la intersecția străzii Republicii cu strada Minei. Mulțumesc Guvernului României pentru această finanțare!”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Pentru lucrările aferente acestui nou proiect de investiții care se va derula în orașul Petrila, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Locale a alocat o finanțare de 8.344.531,16 lei, suma fiind completată cu o contribuție de la bugetul local al orașului Petrila, în sumă de 283.267,72 lei.

Astfel, administrația publică locală a orașului Petrila are la dispoziție un buget de peste 8,6 milioane de lei, adică peste 1,7 milioane de euro pentru a transpune în practică elementele de infrastructură prevăzute în cadrul proiectului intitulat simplu, dar atotcuprinzător, ”Modernizare infrastructură rutieră în orașul Petrila”.

Potrivit precizărilor făcute de primarul Vasile Jurca, investițiile vizează, în principal, turnarea unui nou covor de asfalt pe strada Republicii din orașul Petrila, pe toată lungimea acesteia, ceea ce înseamnă că, practic, traversarea zonei urbane a localității se va face pe un drum complet modernizat. Mai mult, în cadrul acestui proiect sunt prevăzute și realizarea unor noi locuri de parcare moderne, asfaltate, în cartierele 8 Martie și 22 Decembrie ale orașului Petrila.

Elementul de noutate pe care-l aduce acest proiect în ceea ce privește arhitectura de infrastructură urbană a orașului Petrila este realizarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Republici și Minei. ”Am văzut cu toții cât de mult a fluidizat accesul pe strada Republicii și traficul rutier, în general, sensul giratoriu de pe DN 66, la intrarea în orașul Petrila dinspre Petroșani. Ne propune să facem încă un pas în ceea ce privește fluidizarea circulației rutiere în orașul Petrila, prin construirea acestui nou sens giratoriu, la intersecția străzilor Republicii și Minei. Acesta se impune cu atât mai mult cu cât perspectivele de dezvoltare de pe platforma fostei Mine Petrila, atât în plan economic, cât mai ales, în plan turistic și cultural, vor crea un aflux de trafic rutier pe care îl avem deja în vedere și pe care, credem că prin acest sens giratoriu îl vom putea prelua cu succes. În plus, sensurile giratorii sunt și elemente de arhitectură urbană care dau eleganță arterelor rutiere și un aspect frumos în acea zonă a orașului Petrila”, explică primarul Vasile Jurca.

Acest proiect, pentru care șeful administrației locale din orașul Petrila a semnat contractul de finanțare, este al doilea proiect de infrastructură care se realizează pe raza orașului Petrila, prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, după ce un altul, câștigat de Consiliul Județean Hunedoara în parteneriat cu Primăria orașului Petrila, se află deja în plin proces de execuție. Acest proiect vizează construirea unui pod peste Jiul de Est, în paralel cu cel de cale ferată, care va facilita accesul spre șoseaua de centură a orașului Petrila, spre Ansamblul Istoric ”Mina Petrila” și care va elimina traficul greu prin zona centrală a localității.

Lucrările pentru realizarea noului proiect privind modernizarea infrastructurii rutiere în orașul Petrila vor începe imediat după finalizarea procedurilor legale de licitație și atribuire a contractului de execuție.