Problema deșeurilor abandonate în Colonia de Jos a Vulcanului este în curs de rezolvare

Home Administrație Problema deșeurilor abandonate în Colonia de Jos a Vulcanului este în curs de rezolvare
Problema deșeurilor abandonate în Colonia de Jos a Vulcanului este în curs de rezolvare

Problema deșeurilor abandonate în spațiile care au aparținut Pregotern Vulcan, în cartierul Colonia de Jos din municipiul Vulcan a fost una care a dat mari bătăi de cap autorităților locale, puse în imposibilitatea de a interveni la soluționarea acesteia, după ce fosta firmă de salubritate din localitate a intrat în procedură de insolvență.

La sesizările cetățenilor dar și ale Gărzii de Mediu, cu privire la situația creată, prefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian a dispus convocarea Comintettului Județean pentru Situații de Urgență pe tema deșeurilor depozitate în hala care adăpostea stația de sortate a societății comerciale S.C. Pregoterm S.A., în dorința de a identifica o soluție pentru remedierea acestei situații și evitarea formării unui foca de infecții în zona respectivă.

La întâlnirile precedente ce au avut ca tematică această problemă de mediu Valea Jiului au participat reprezentanții mai multor instituții și autorități publice din județul Hunedoara (ISU Hunedoara, Garda de Mediu, Consiliul Județean Hunedoara, Primăria Municipiului Vulcan, ADI – SIGD Hunedoara, precum și reprezentanții lichidatorului judiciar al societății comerciale S.C. Pregoterm S.A. și ai companiei SUPERCOM S.A.), iar în urma dialogului au fost identificate și adoptate soluțiile optime pentru a rezolva problema acestor deșeuri toxice.

Prefectul județului Hunedoara, Petru Călin Maria a informat că luni, 19 iunie 2023 a început și o acțiune de ridicare a acestor deșeuri și transportarea lor la depozitul ecologic de la Bârcea. ”Deșeurile de la Vulcan sunt ridicate începând de astăzi și urmează să fie transportate și depozitate în cel mai scurt timp posibil, iar aceste acțiuni sunt posibile datorită bunei cooperări între toate instituțiile publice implicate în soluționarea aceste situații. Le mulțumesc tuturor partenerilor de dialog pentru implicare. Locuitorii municipiului Vulcan sunt beneficiarii direcți ai eforturilor comune și această realizare este un câștig pentru comunitatea locală”, a declarat prefectul Călin Petru Marian.