Excursie educativă pe firul apei Maleia din Petroșani

Home Educație Excursie educativă pe firul apei Maleia din Petroșani
Excursie educativă pe firul apei Maleia din Petroșani

În seria evenmimentelor publice inedite derulate la Petroșani de Asociațiile Macaia și Urban Lab, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri norvegiene, la finalul acestei săptămâni este programată o activitate pe cât de utilă, pe atât de interesantă.

Practic, organizatorii invită pe toți interesați la o excursie educativă în aer liber, pe firul apei, pornind chiar din centrul municipiului Petroșani, de la emblematicul Castel Ianza (situat pe strada Timișoara nr. 1), în sus, pe cursul râului Maleia, pentru a explora albia acestuia, alături de un biolog experimentat în studiul peștilor.

Organizatorii promit nu doar o zi relaxantă în natură, ci și o experiență educațională de neuitat, în care copii, tineri, părinți sau bunici, vor avea ocazia de identifica în apele pârâului Maleia speciile de pești, insecte și alte viețuitoare care trăiesc în acesta, să afle informații despre importanța acestor specii în ecosistem, despre modul în care interacționează una cu alta și cum sunt influențate de activitățile umane dar și detalii relevante despre cum putem proteja și conserva aceste specii și cursurile de apă în comunitatea noastră.

Startul în această inedită excursie în care puteți redescoperi Maleia așa cum poate nu ați știut că este va avea loc sâmbătă, 24 iunie 2023 de la ora 10,00 din fața Casei Ianza (vizavi de sediul CEH) din Petroșani, de la ora 10,00.

Locurile sunt limitate, așa că nu ezitați să vă faceți o rezervare, completând formularul disponibil în linkul următor: https://forms.gle/L8N2aw2d6cH8SvTd8