Hunedorenii sărbătoresc Sânzienele ”În IE, cu mândrie!” la Cetatea Mălăiești din Sălaș

Home Cultură Hunedorenii sărbătoresc Sânzienele ”În IE, cu mândrie!” la Cetatea Mălăiești din Sălaș
Hunedorenii sărbătoresc Sânzienele ”În IE, cu mândrie!” la Cetatea Mălăiești din Sălaș

Sărbătoarea Sânzienelor, care marchează în România și Ziua Universală a Iei se bucură de o zi specială și în județul Hunedoara. Astfel, pe lângă apreciata ”nedeia a Sânzienelor” organizată de Primăria municipiului Lupeni și Comexim R în stațiunea Straja Lupeni, tot pe data de 24 iunie 2023, hunedorenii sunt invitați să participe la un alt eveniment cultural artistic organizat cu acest prilej.

Este vorba despre spectacolul ”În ie, cu mândrie” care va avea loc sâmbătă, 24 iunie, ora 15.00 la Cetatea Medievală Mălăiești de la Sălașu de Sus, eveniment organizat sub coordonarea Consiliului județean Hunedoara.

Ansambluri folclorice din județul Hunedoara, tradiții, interpreți valoroși precum Pera Bulz sau Bogdan Toma și multe alte momente de muzică de calitate, dar și produse tradiționale și voie bună, toate vor anima Cetatea Medievală Mălăiești –Sălașu de Sus.

Ziua Iei este un bun prilej pentru a readuce în prim-plan cămașa tradiţională românească. Îmbracă Ia românească și vino să te bucuri de o tradiţie românească de o frumuseţe unică.