Ziua Internațională împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri marcată și în județul Hunedoara

Home Educație Ziua Internațională împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri marcată și în județul Hunedoara
Ziua Internațională împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri marcată și în județul Hunedoara

26 Iunie este Ziua Internațională împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri. Aceasta a fost marcată de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Hunedoara prin activități desfășurate în județul Hunedoara, în cadrul campaniei ”OAMENII ÎNAINTE DE TOATE. Opriți stigmatizarea și discriminarea, consolidați prevenirea” .

Astfel, în perioada 26– 30 iunie a.c., specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Hunedoara derulează o serie de activități de informare în domeniul prevenirii consumului de droguri, adresate comunității locale, în contextul Zilei internaţionale împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, promovând mesajul propus de UNODC pentru ziua de 26 iunie 2023 – ”OAMENII ÎNAINTE DE TOATE. Opriți stigmatizarea și discriminarea, consolidați prevenirea”.

Aceste acțiuni preventive vor fi consta în activități realizate în colaborare cu partenerii noștri, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, în mijlocul comunității și organizarea unor ateliere de vacanță destinate adolescenților.

Campania își propune să sublinieze pericolul social al consumului de droguri ilicite, prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la impactul negativ al stigmatizării și discriminării asupra persoanelor care consumă droguri și a familiilor acestora și importanța acordării asistenței cu respect și empatie.

De asemenea, campania este un apel la adresa tinerilor și comunității locale pentru a preveni consumul de droguri și dependența de droguri, prin informarea și educarea cu privire la tulburările legate de consumul de droguri, tratamentele disponibile și importanța intervenției timpurii.