Dublă lansare de album Camelia Florescu & Bela Andrași la Cluj Napoca

Home Cultură Dublă lansare de album Camelia Florescu & Bela Andrași la Cluj Napoca
Dublă lansare de album Camelia Florescu & Bela Andrași la Cluj Napoca

Sala Radio din Cluj Napoca a gazduit, zilele trecute, încă un moment de succes al proiectului artistic care-i aduce în atenție pe valoroșii artiști Bela Andrași (originar din Lupeni) și Camelia Florescu.

Este vorba despre lansarea celor mai recente albume muzicale ale celor doi, ”Viața bate filmul”, albumul de debut al compozitorului și interpretului Bela Andrași, respectiv ”Noapte de vară”, un album cu cele mai frumoase melodii din repertoriul Cameliei Florescu. În plus, pentru Camelia Florescu, evenimentul a prilejuit și lansarea în fața publicului clujean a volumului “Evadare din mine”, care adună 65 de texte scrise pentru muzica mai multor compozitori de pe ambele maluri ale Prutului din 1985 până astăzi.

Evenimentul s-a bucurat nu doar de un public deosebit de cald, ci și de prezența unor scriitori și critici literari valoroși, precum Al. Florin Tene – Președintele Ligii Scriitorilor din România, profesorul Elena Lucia Locusteanu, dar și a unor valoroși oameni ai scenei muzicale românești, precum  Cristina Beldean Moșuțan, Ionela Mardare Mirică, Sorin Lupu sau mai tânăra Sara Maria Dan. ”Am fost onorați de recitalurile fiecăruia dintre cei prezenți, de căldura cuvintelor și prietenia lor sinceră, cum onorați am fost de prezența plină de farmec a actriței Narcisa Adriana Pintea, care ne-a prezentat cu aplomb și efervescență evenimentul. De obicei, sunt coplesită și nu găsesc cuvinte să mulțumesc divinității pentru oamenii frumoși care pun mereu umărul și îmi deschid drumurile. De data aceasta, am simtit la Cluj toată avalanșa cuvintelor nerostite și am lăsat seara târziu toate vorbele și lacrimile să curgă fără zăgaz”, ne-a mărturisit artista Camelia Florescu.

Prezența acestora la Cluj Napoca a fost completată și de un alt eveniment semnificativ, care-l are de data aceasta în centrul atenției pe compozitorul Bela Andrași, lupeneanul care scrie istorie în arta muzicii românești contemporane. Acesta a filmat, la Opera Națională din Cluj, videoclipul piesei sale ”Nu, poate n-am știut!, pe versurile Cameliei Florescu, piesă interpretată într-un inedit și deosebit de valoros duet cu tenorul Sorin Lupu. Realizat de Noblesse Media Arts, videoclipul acestei piese, în care este prezentă și balerina Adelina Filipaș, este considerat a fi o bijuterie videografică.

În proiectul lor, Bela Andrași și Camelia Florescu se bucură de susținerea continuă și necondiționată partenerilor media care ne-au fost și de aceasta dată alături: Radio ProDiaspora, Revista UCMR Actualitatea Muzicală, Revista Ultima Oră, Revista Top Românesc, Globart Universum (Canada), Revista “Poezii pentru sufletul meu” (Canada), Universum Vip Studiou (Canada).

Cei doi remarcabili artiști, Camelia Florescu și Bela Andrași se pregătesc acum pentru întâlnirea cu publicul din Valea Jiului. ”Sunt emoționat la fiecare eveniment la care mergem, însă cele mai mari emoții le am pentru întâlnirea cu publicul din orașul meu de suflet, municipiul Lupeni, unde vom fi prezenți, împreună cu Camelia Florescu, dar și cu o serie de alți prieteni artiști, nume sonore ale muzicii ușoare românești, pe scena Palatului Cultural Minerul, la început de octombrie. Este un eveniment pe care-l aștept cu mari emoții și pentru care îi mulțumesc  domnului primar Lucian Resmeriță că s-a oferit să-l sprijine”, spune Bela Andrași.

Acesta își exprimă speranța că, poate, cu prilejul turneului pentru lansarea albumului său ”Viața bate filmul” și al albumului Cameliei Florescu, ”Noapte de vară”, ar putea fi posibilă derularea unor spectacole similare și în celelalte localități ale Văii Jiului. ”Mi-ar face o deosebită plăcere să pot concerta, cu acest prilej, la finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, când vom fi cu atât de mulți artiști valoroși în Valea Jiului, și la Vulcan, Petroșani sau Uricani. Vom avea discuții în această direcție și cu domnii primari Cristian Merișanu, Tiberiu Iacob Ridzi și Dănuț Buhăescu și în măsura în care vor agrea această idee, vom fi onorați să ne întâlnim cu publicul din Valea Jiului și în aceste localități”, a mai spus compozitorul lupenean Bela Andrași.