Peste 13 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri vicinale din Uricani

Home Administrație Peste 13 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri vicinale din Uricani
Peste 13 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri vicinale din Uricani

Dincolo de proiectele de investiții prin care administrația locală din orașul Uricani a reușit deja modernizarea principalelor artere rutiere din zona urbană a localității, pe agenda primarului Dănuț Buhăescu și a echipei acestuia stau în permanență identificarea de noi soluții de finanțare pentru modernizarea infrastructurii rutiere locale de pe întreg cuprinsul acestui oraș și al localităților componente.

În ultimii ani, o serie de străzi și alei (ulițe) vicinale au fost modernizate, inclusiv prin turnarea de covor asfaltic în premieră, fapt care a condus la instalarea confortului urban și în zonele mărginașe ale orașului. Orașul Uricani are însă o rețea vastă de drumuri vicinale care necesită lucrări de reabilitare și modernizare ale căror costuri depășesc, în mod categoric, posibilitățile limitate ale bugetului local.

Din fericire, Primăria orașului Uricani caută an de an soluții și pentru finanțarea acestui tip de investiții. O nouă reușită, în acest sens, este semnarea unui nou contract de finanțare a unor proiecte de infrastructură rutieră, în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, contract semnat la București, în aceste zile, de către primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu și noul ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea.

”Am semnat cu domnul ministru Adrian Veștea, la Ministerul Dezvoltării, un nou contract de finanțare nerambursabilă pentru modernizarea drumurilor vicinale spre gospodăriile localnicilor aparținând de orașul Uricani și localitățile componente Câmpu lui Neag și Valea de Brazi. În cadrul acestui proiect de investiții, care se va derula pe perioada următorilor 3 ani, vom reuși să modernizăm alte 13 drumuri vicinale de pe raza orașului Uricani, inclusiv prin turnarea de covor de asfalt pe aceste străzi, care sunt în prezent, drumuri de pământ sau drumuri pietruite”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Potrivit prevederilor din contractul de finanțare, drumurile prevăzute în proiectul câștigat de administrația locală de la Uricani sunt următoarele: Beca, Mailat Baltă, Sterminos, Preparației, Pietroasa, Valomir 1, Stânconi, Mârșevoni – tronson 1 și 2, Valomir 2, Sterminos Popești, Valea Paroșenilor, Fețele Topliței și Dinoni – tronson 1 și 2.

Pentru realizarea acestor investiții, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pune la dispoziția Primăriei orașului Uricani un buget de 13.828.145,17 lei cu TVA .

”În perioada următoare se vor achiziționa serviciile de realizare a documentației tehnice necesare pentru obținerea autorizației de construcție aferentă acestor investiții în infrastructură, care apoi va fi supus spre aprobare Consiliului Local al orașului Uricani. Abia după aceea vom putea trece la la organizarea licitației publice pentru desemnarea constructorului care va executa aceste lucrări. fac aceste precizări necesare, pentru ca oamenii să înțeleagă că de la momentul semnării contractului de finanțarte și până la momentul în care vom vedeea efectiv muncitori și utilaje pe aceste șantiere mai sunt necesare câteva etape intermediare, prevăzute de lege, care necesită o perioadă de timp. Însă eu sunt optimist și sper ca primele lucrări să le putem începe efectiv în cursul anului 2024 și sigur că îmi doresc ca ele să fie finalizate cât mai repede”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta precizează că, între timp, administrația locală de la Uricani va căuta soluții și pentru finanțarea altor proiecte similare, care vor fi implementate până când asfaltul va fi prezent pe toate străzile din orașul Uricani și localitățile componente acestuia.