”Bărbierul din Sevilla” vine în Piața Aurului din Brad

Home Cultură ”Bărbierul din Sevilla” vine în Piața Aurului din Brad
”Bărbierul din Sevilla” vine în Piața Aurului din Brad

Se anunță un concert de gală în cadrul celei de-a doua seri din ediția a IX-a a festivalului ”Opera Nights” 2023, eveniment cultural de excepție organizat de Consiliul județean Hunedoara în cadrul programului ”Ofensiva culturală” demarat de președintele Laurențiu Nistor. Acesta va avea loc joi, 13 iulie 2023, de la ora 21,00.

Evenimentul consemenează o premieră pentru municipiul Brad, care va găzduit pentru prima oară un spectacol de operă în aer liber, în celebra Piață a Aurului din centrul localității. Pentru aceasta, organziatorii au ales să pună în scenă aici faimoasa operă a lui Gioachino Rossini, ”Bărbierul din Sevilla”, într-o reprezentație specială, o coproducție a Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța, Operei Naționale din București, Operei din Brașov și Teatrului Național ”Ion Dacian” din București, sub bagheta regizorală a lui Ștefan Munteanu.

Solistul acestui spectacol este Daniel Pop, care va interpreta rolul bărbierului Figaro, iar îndistribuția spectacolului au fost aleși să facă parte: Mihai Irimia (în rolul Almaviva), Cristina Maria Oltean (în rolul Rosina), Daniel Pascariu (în rolul Don Basilio), Orest Pîrlaru (în rolul Don Bartolo), Gabriela Dobre (în rolul Bertha) și Cristian Caragea (în rolul Fiorelo). Spectacolul se bucură de asemenea de prezența corului TNOB Constanța dirijat de maestrul Adrian Stanache și de Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța dirijată de Tiberiu Soare (din București).

”Bărbierul din Sevilla” este o operă bufă în trei acte, compusă de Gioachino Rossini în anul 1816, avându-l ca figură centrală pe Figaro. În unele situații, actul întâi și al doilea se interpretează fără pauză și sunt luate drept primul act, iar al treilea drept al doilea act.  Acțiunea se petrece în orașul Sevilla din Spania, la jumătatea secolului al XVIII-lea. Aceasta operă a fost inspirată din nuvela lui Pierre Beaumachais, cu același nume.

Locuitorii municipiului Brad dar și melomanii care doresc să vizioneze opera ”Bărbierul din Sevilla” într-un spațiu neconvențional, sunt așteptați joi, 13 iulie 2023 în Piața Aurului din Brad, începând cu ora 21,00. Participarea publicului la acest eveniment este gratuită, desigur în limita locurilor disponibile. Organziatorii fac precizarea că, în caz de vreme nefavorabilă, spectacolul va avea loc, în aceeași zi și de la aceeași oră, în sala Cinematografului ”Zărand” din municipiul Brad.