La Petrila au început pregătirile pentru ediția I a Festivalului literar-artistic „Ioan Dan Bălan”

Home Cultură La Petrila au început pregătirile pentru ediția I a Festivalului literar-artistic „Ioan Dan Bălan”
La Petrila au început pregătirile pentru ediția I a Festivalului literar-artistic „Ioan Dan Bălan”

La inițiativa scriitoarei Elisabeta Bogățan, în orașul Petrila se va desfășura un festival literar-artistic dedicat memoriei regretatului scriitor Ioan Dan Bălan.

Evenimentul este programat pentru data de 30 mai 2024 și pentru buna organziare a acestuia, în sprijinul inițiatorului au venit Clubul Copiilor Petrila, Biblioteca Orășenească „Gheorghe Ittu” Petrila, Primăria orașului Petrila și ziarul Exclusiv.

”Ne propunem, pentru prima ediție a acestui festival literar, să edităm o antologie cu note de lectură referitoare la cărțile de poezie sau proză ale lui Ioan Dan Bălan. De asemenea, va fi instituit și un Premiu care va purta numele scriitorului Ioan Dan Bălan, pentru cel mai bun manuscris primit, premiul constând în publicarea gratuită a manuscrisului într-un volum, acordarea unei diplome, plus o sumă de bani”, a declarat Elisabeta Bogățan.

Scriitorii care doresc să fie cuprinși în antologie pot trimite note de lectură la câte o carte de poezie sau proză scrisă de Ioan Dan Bălan pe adresa de email: ioan.dan.balan@gmail.com până la sfârșitul lunii decembrie 2023. Pentru informații suplimentare puteți, de asemenea, apela la numărul de telefon 0726187704.

Se vor acorda diplome și premii onorifice pentru textele trimise.

Pentru participarea la competiția literară care va culmina cu MARELE PREMIU al Festivalului literar-artistic „IOAN DAN BĂLAN” se va trimite un manuscris / text cules la tastatură cuprinzând, la alegere:

  • un volum de note de lectură la cărțile de poezie / proză ale lui Ioan Dan Bălan. Pot fi cuprinse în volum și note de lectură / cronici publicate anterior în presa literară.
  • un volum de proză / teatru / memorii avându-l ca erou pe Ioan Dan Bălan.

Volumul va avea aprox. 50 – 80 de pagini, scrise cu corp 12 TNT la 1,5 rânduri și va fi trimis pe adresa de email ioan.dan.balan@gmail.com până la sfârșitul lunii decembrie 2023.

Juriul va fi compus din scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.