Castelul Corvinilor, decor de gală pentru ”Rigoletto”

Home Cultură Castelul Corvinilor, decor de gală pentru ”Rigoletto”
Castelul Corvinilor, decor de gală pentru ”Rigoletto”

Excepționala operă a lui Giuseppe Verdi, ”Rigoletto” va fi prezentată publicului hunedorean sâmbătă, 15 iulie 2023, într-un decord de gală, la Castelul Corvinilor de la Hunedoara. Acesta constituie cel de-al treilea spectacol din cadrul ediției din acest an a Festivalului ”Opera Nights”, organizat de Consiliul județean Hunedoara.

Pentru aceste eveniment artistic de excepție, organizatorii beneficiază de suportul Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța, dar și participarea unor soliști ai Operei Naționale din București. În distribuția producției artistice care va fi prezentată la Hunedoara, sunt prezenți soliștii: Vasile Chișu (Rigoletto), Marta Sandu Ofrim (Gilda), Paul Lungu (Ducele de Mantua), Lucia Mihalache (Maddalena), Gabriela Dobre (Giovanna), Cristian Caragea (Contele Monterone), Mircea Găvan (Marullo), Adrian Clinciu (Borsa), Iulian Bratu (Contele Ceprano), Ionela Duma (Contesa Ceprano), Iulia Stănei (Pajul), Octavian Minea (Ușierul). Pe scenă va fi prezent și corul Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța, condus de maestrul Adrian Stanache, iar acompaniamentul muzical aparține Orchestrei TNOB Constanța, dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea. Director artistic al festivalului este Daniela Vlădescu, iar asistent regie, Ștefan Munteanu.

Premiera operei ”Rigoletto”, scrisă de Giuseppe Verdi a avut loc în 1851 la teatrul ”la Fenice” din Venezia. Libretul acestei opere în trei acte a fost adaptat de Francesco Maria Piave, după melodrama ”Le roi  s’amuse” (Regele se amuză) a lui Victor Hugo.  Locul acțiunii este în Matova (Italia), undeva în secolul al XVI-lea.

Spectacolul de la Hunedoara, din cadrul ediției a IX-a a Festivalului ”Opera Nights” va fi prezentat sâmbătă, 15 iulie 2023, cu începere de la ora 21,00 în curtea Muzeului Castelului Corvinilor. În caz de vreme nefavorabilă, spectacolul va avea loc pe scena Centrului Cultural Corvin, în aceeași zi, de la aceeași oră.

Participarea publicului ester gratuită, în limita locurilor disponibile.