”Rigoletto” de G. Verdi, un spectacol de operă magic, în decorul fastuos de la Castelul Corvinilor

Home Cultură ”Rigoletto” de G. Verdi, un spectacol de operă magic, în decorul fastuos de la Castelul Corvinilor
”Rigoletto” de G. Verdi, un spectacol de operă magic, în decorul fastuos de la Castelul Corvinilor

Cel de-al patrulea spectacol din cadrul ediției din acest an a Festivalului ”Opera Nights”, organizat de Consiliul județean Hunedoara a avut loc sâmbătă seara, în decorul fastuos oferit de Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara. 

Peste 700 de oameni și-au oferit bucuria de a asista la o reprezentanție deosebită a spectacolului ”Rigoletto” de Giuseppe Verdi, una dintre cele mai frumoase opere din toate timpurile. Pentru succesul acestui eveniment artistic

Pentru aceste eveniment artistic de excepție, organizatorii au beneficiat de suportul Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța, dar și de participarea unor soliști ai Operei Naționale din București. În distribuția producției artistice au fost aplaudați la scenă deschisă soliștii: Vasile Chișu (Rigoletto), Marta Sandu Ofrim (Gilda), Paul Lungu (Ducele de Mantua), Lucia Mihalache (Maddalena), Gabriela Dobre (Giovanna), Cristian Caragea (Contele Monterone), Mircea Găvan (Marullo), Adrian Clinciu (Borsa), Iulian Bratu (Contele Ceprano), Ionela Duma (Contesa Ceprano), Iulia Stănei (Pajul), Octavian Minea (Ușierul). Binemeritate aplauze au cules și membrii corului Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța, condus de maestrul Adrian Stanache, precum și Orchestra TNOB Constanța, dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea.

Bucuria acestui eveniment a fost cu atât mai mare, atât pentru artiști cât mai ales pentru spectatori, cu cât vremea a fost de data aceasta una absolut superbă, contribuind la reușita unei nopți magice sub semnul muzicii clasice. Asta după ce, la ediția de anul trecut, același spectacol a fost anulat la Hunedoara, din pricina vremii nefavorabile. Acum, totul a fost perfect, spre bucuria spectatorilor, dar și spre mulțumirea organizatorilor. ”Opera Nights 2023 este un mare pas înainte prin comparație cu Opera Nights 2022! În 2022 – ploaia a dezamăgit sutele de spectatori care așteptau spectacolul Rigoletto, de Giuseppe Verdi aici, la Hunedoara. În 2023 am înregistrat însă un succes absolut, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, locul perfect pentru povestea tragică a bufonului Rigoletto, a ducelui de Mantua și a Gildei. Iar acest al patrulea spectacol din Festivalul Opera Nights 2023 nu a dezamăgit, completând succesul precedentelor! Spectatorii au plecat acasă după miezul nopții, după aplauze prelungite și bucuria unei seri topite în Opera Nights! M-am bucurat să împărtășesc acest moment alături de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor și Ciprian Roman, directorul Centrului de Cultură și Artă a județului Hunedoara!”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județeului Hunedoara, unul dintre cei mai implicați membri ai echipei de organziare a acestui festival.

”Opera Nights” 2023, un eveniment premium al Consiliului județean Hunedoara se încheie duminică seara, cu un alt spectacol de excepție: ”Trubadurul” de G. Rossini. Acest spectacol este oferit, la fel ca și toate celelalte, gratuit publicului iubitor al muzicii clasice, la Deva, în curtea interioară a Consiliului județean Hunedoara, de la ora 21,00.