Final fulminant pentru Festivalul ”Opera Nights”, la Deva

Home Cultură Final fulminant pentru Festivalul ”Opera Nights”, la Deva
Final fulminant pentru Festivalul ”Opera Nights”, la Deva

După patru seri de excepție, cu spectacole de operă prezentate la Orăștie, Brad, Petrila și Hunedoara, ediția din acest an a Festivalului ”Opera Nights” nu putea să se încheie altfel, decât cu o reprezentație de gală, așacum a fost spectacolul ”Trubadurul” de Giuseppe Verdi, prezentat duminică seara, în curtea interioară a Consiliului județean Hunedoara, în fața a peste 600 de melomani din municipiul reședință de județ.

Curtea interioară a Consiliului Județean Hunedoara s-a dovedit, încă o dată, o gazdă primitoare pentru sutele de iubitori de operă. Publicul a gustat din plin reprezentația, dovadă fiind aplauzele prelungite de la final, dar s-a bucurat și de focul de artificii care a încheiat ediția a IX-a a Festivalului Opera Nights.

Între spectatori s-a aflat și de această dată, președintele CJH Laurențiu Nistor care a apreciat prestația artistiștilor. Acesta se declară âncântat de succesul acestui eveniment care pune județul Hunedoara pe harta culturii de înaltă ținută din țara noastră. ”Festivalul Opera Nights a devenit unul itinerant, care a oferit seri de operă memorabile pentru locuitorii județului Hunedoara și a atras un public numeros în piețele orașelor sau spațiile în aer liber rezervate concertelor. Artiștii lirici și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, coordonat de soprana Daniela Vlădescu, invitații lor speciali care activează la alte opere din țară, maeștrii dirijori, precum și publicul de la Orăștie, Brad, Petrila, Hunedoara și Deva au fost la înălțime. Tuturor, felicitări și un mare bravo pentru contribuția adusă la toate aceste seri reușite! Sperăm că, la rândul nostru, am reușit să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor și că am reușit să aducem mai aproape de dumneavoastră acest eveniment mult-așteptat, care face parte din ofensiva culturală de promovare a județului nostru. Mulțumesc, pe această cale, tuturor colegilor mei, reprezentanților instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Hunedoara și tuturor colaboratorilor care s-au implicat în organizarea evenimentului, pentru ca totul să decurgă impecabil”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Succesul acestui eveniment pentru care CJH și-a asumat, în ultimii doi ani, calitatea de producător general, determină administrația județeană să ia în calcul ridicarea ștachetei pentru ediția de anul viitor, odată cu confirmarea faptului că acest deosebit eveniment cultural are deja un public pe măsură.