Zile cu seri de vis, emoții intense și atmosferă incendiară la Lupeni

Home Cultură Zile cu seri de vis, emoții intense și atmosferă incendiară la Lupeni
Zile cu seri de vis, emoții intense și atmosferă incendiară la Lupeni

”Ne dați puterea, ne dați speranța, de a fi-mpreună, mereu!” Cuvintele acestea, desprinse dintr-una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei IRIS definesc cel mai bine legătura între locuitorii municipiului Lupeni și reprezentanții administrației publice locale.

O conexiune care a făcut posibil și în acest an un program artistic atractiv, aprciat la scenă deschisă, al Zilelor Municipiului Petroșani. Primarul municipiului Lupeni și-a propus ca sărbătoarea localității să aducă laolaltă oamenii, pentru un program artistic diversificat, din care să nu lipsească nici folclorul, nici muzica disco-pop, nici rock-ul, nici folk-ul, nici muzica de petrecere. În același timp, programul artistic al Zilelor Municipiului Lupeni a fost în așa fel conceput, împrună cu apreciatul organizator de evenimente Ionuț Drăgotesc, încât pe scenă să urce atât nume de prim rang ale artei muzicale din România, cât și artiști valoroși ai Văii Jiului și, bineînțeles, tineri talentați din comunitatea locală.

Așa se face că, timp de trei zile, pe scena din Parcul Bărbăteni, locul de desfășurare al Zilelor Municipiului Lupeni, au urcat artiști de top precum legendara trupă IRIS (în frunte cu solistul Cristi Minculescu, într-o formă maximă), Nicu Paleru, Ciprian Roman sau Emilia Ghinescu, trupa Color Band sau Florin Paul Camen, artiști valoroși precum Alessia, Diana Delis, Ionela Magyari, Leo Cosma, Luke de la Lupeni, Diana Vasian, Alecsia Ilieș, Lenuța Ciuta, Andrea Lung & Liviu Sound, Biana Crisan & Tiric Brothers, cărora li s-ai alăturat zeci de tineri talentați din cadrul trupei FREELAND, cei ai clasei de canto Simona Ionașc, ai Asociației culturale ”Lirica” și de la Ansamblul folcloric ”Mesagerii Iubirii”. Prestația fiecărtuia dintre artiști a bucurat publicul și a cules binemeritate aplauze.

Însă, așa cum era de așteptat, cel mai așteptat și cel mai emoționant concert al ediției din acest an a Zilelor Municipiului Lupeni a fost concertul legendarei trupe rock IRIS. ”De vei pleca”, ”Să nu crezi”, ”Baby”, ”Pe ape” sau ”Floare de Iris” au fost tot atâtea hit-uri în care mii de oameni au cântat la unison refrenul unora dintre cele mai iubite hituri ale acestei trupe, în ropote de aplauze sau sub lumina lanternelor de la telefoanele mobile. Iar concertul IRIS de la Lupeni, de sâmbătă seara, s-a încheiatr apoteotic, cu un impresionant foc de artificii.

Mărturiile celor prezenți, dar și evaluările organizatorilor confirmă faptul că ediția din acest an a Zilelor Municipiului Lupeni a fost una pe deplin reușită. Aceasta este, de altfel și concluzia exprimată de primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, care s-a bucurat de fiecare moment al celor trei seri magice, alături de miile de lupeneni și de oameni veniți din alte localități. ”Am punctat un  nou  eveniment de succes, unul deosebit pentru Lupeni și locuitorii lui. Ne-am bucurat de artiști excepționali, de un program diversificat, de o vreme cum se spune, Dumnezeiască, am celebrat împruenă comunitatea și oamenii ei minunați. La final, cu mulțumirea că am făcut o treabă bună, le mulțumesc artiștilor care au răspuns anul acesta invitației noastre și au fost prezenți la spectacolele organizate de Primăria și Consiliul local, le mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care au urcat pe scena de la Lupeni în aceste zile, oferindu-ne atât de multe momente admirabile. Desigur, nu în ultimul rând, le mulțumesc celor care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment, astfel încât Zilele Municipiului Lupeni să poată constitui un alt moment memorabil pentru comunitatea noastră locală”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Programul cultural al Zilelor Municipiului Lupeni a fost completat, anul acesta, de expoziția de artă fotografică a reputatului artist Francisc Nemeth și lansarea albumului ”Nuanțele pasiunii”, eveniment care a marcat aniversarea a 50 de ani de activitate în arta fotografică a unuia dintre fondatorii Fotoclubului ”Cristal” din municipiul Lupeni și un remarcabil artist fotograf de talie internațională.